Tarihi Vasari Koridoru'na saldırı

Floransa'da bulunan tarihi Vasari Koridoru'nun dış cephesi, sprey boyayla boyandı. Eylemi “vandalizm” olarak niteleyen Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, "utanç verici" diyerek kınarken, Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, saldırganlara "sıfır tolerans"la yaklaşacaklarını belirtti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2023 21:31
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2023 21:45
Tarihi Vasari Koridoru'na saldırı
MP
Mevlüt Peker Editör

İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Vasari Koridoru adlı tarihi geçide, 16. yüzyıl İtalyan mimarı Giorgio Vasari tarafından tasarlanmış ve ismi verilmiş, siyah sprey boya ile hasar verildi.

Yerel medyanın aktardığı bilgilere göre, 1565 yılında Giorgio Vasari tarafından inşa edilen ve Pitti Sarayı'ndan Vecchio Sarayı'na uzanan tarihi koridorun dış cephesindeki sütunlar, dün akşam kimliği belirsiz kişilerce zarar gördü.

Ponte Vecchio ile Uffizi Galerisi arasında uzanan Vasari Koridoru'nun belirli bölümündeki sütunlarına siyah sprey boya ile "Dks 1860" yazıldığı tespit edildi.

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, bu vandalizm eylemini "utanç verici" olarak nitelendirerek, soruşturma başlatıldığını ve sorumluların adil bir şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano da yazılı bir açıklama yaparak, bu tür eylemlere karşı "sıfır tolerans" politikası benimsediklerini ve Vasari Koridoru gibi İtalyan anıtlarına zarar veren kişilerin ulusal kimliğe zarar verdiğini belirterek, gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Ayrıca, Rainews24 kanalı da akşam saatlerinde olaya karıştığı tespit edilen 2 kişinin İtalyan jandarması (Carabinieri) tarafından belirlendiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa