Yapay zeka, Nvidia’nın gelirini uçurdu

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri, yapay zeka çiplerine yönelik talepler sebebiyle beklentilerin çok ötesine geçti.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 00:15
Yapay zeka, Nvidia’nın gelirini uçurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti merkezli yarıiletken üreticisi Nvidia, bu yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı 13,51 milyar dolar gelir ile öngörüleri aşarak dikkat çekti.

Nvidia, nisan-haziran dönemi finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

Rapor gösteriyor ki, firma bu yılın ikinci çeyreğinde ulaştığı 13,51 milyar dolarlık gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %101 artışla ve rekor seviyede gerçekleşti. Bir önceki çeyreğe kıyasla ise gelirlerinde %88'lik bir artış kaydeden Nvidia, 2022'nin ikinci çeyreğinde 6,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bu sonuçla şirket, 11,22 milyar dolar olarak belirlenen piyasa beklentilerini geride bıraktı. Nvidia, üçüncü çeyreğe yönelik beklentilerini 16 milyar dolar olarak açıkladı.

Veri merkezi gelirlerinin de yıllık bazda %171 oranında artarak 10,32 milyar doları bulduğunu duyuran Nvidia, ikinci çeyrekteki net karını çeyreklik bazda %203, yıllık bazda ise %843 artışla yaklaşık 6,2 milyar dolar olarak açıkladı. Firma, 2022'nin aynı çeyreğinde 656 milyon dolar net kar elde etmişti.

Nvidia'nın hisse başına karı da 2022'nin ikinci çeyreğinde 0,26 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 2,48 dolara yükseldi.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, yaptığı açıklamada yeni bir bilgisayar çağının başladığını ve dünya genelindeki şirketlerin genel amaçlı bilgisayarlardan hızlandırılmış hesaplama ve üretken yapay zekaya doğru hareket ettiğini belirtti.

Mayıs ayında yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon doları aşmıştı.

Nvidia'nın hisselerindeki yükseliş, diğer yarıiletken üreticileri ve yapay zeka uygulamalarını geliştiren şirketlerin hisselerinin de değer kazanmasına yardımcı olmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2095803/yapay-zeka-nvidianin-gelirini-ucurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.