Koronavirüs izni bitti mahkumlar dönmedi

Koronavirüs salgını sonrası Covid-19 izni verilen hükümlülerin cezaevine dönmemesi için kabul edilen kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Cezaları 5 yıldan fazla olan 21 bin hükümlü ise 15 Ağustos'ta yeniden cezaevine girdi. Ancak denetimli serbestlikten yararlanan bu imkan bitince cezaevlerine dönmesi gereken 9 bin 56 mahkum geri dönmedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 13:59
Koronavirüs izni bitti mahkumlar dönmedi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yasa kapsamında izinden dönecek hükümlülerle hakkında denetimli serbestlik kararı verilecek hükümlülere ilişkin hususları açıkladı.

Açık cezaevindeki hükümlülerin Kovid-19 izinleri 31 Temmuz itibarıyla sona erdi. 

Koronavirüs salgını sonrası Covid-19 izni verilen hükümlülerin cezaevine dönmemesi için kabul edilen kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti.

İzinli bulunan hükümlülerin açık cezaevine dönmesi için başvuru süresi 15 Ağustos'ta sona erdi. 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmezken 5 yıldan fazla olanlar açık cezaevlerine tekrar alındı. 

9 bin mahkum firari

19 bin 159 mahkumun kalan cezasının infazı için yeniden cezaevine dönmesi gerekiyordu . Ancak denetimli serbestlikten yararlanan bu imkan bitince cezaevlerine dönmesi gereken 9 bin 56 mahkum geri dönmedi.

Kapalı cezaevine gönderilecek

Durum karşısında bakanlık firari mahkumlar için harekete geçti. öte yandan geri dönmeyen mahkumların yakalanmaları durumunda cezalarına kapalı cezaevlerinde devam edecek.

http://ankaramasasi.com/haber/2096082/koronavirus-izni-bitti-mahkumlar-donmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.