Trump, sabıka fotoğraflı ürünlerini satışa çıkardı

Donald Trump’tan 2024 Başkanlık Seçimleri için “yargı kumpasına” dikkat çeken kampanya… Trump, sabıka fotoğrafını tişört, şapka ve kupa bardaklara bastırarak satışa çıkardı.
Mevlüt Peker
|
26 Ağustos 2023, Cumartesi - 18:12
Trump, sabıka fotoğraflı ürünlerini satışa çıkardı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinin Fulton Bölge Hapishanesi'nde çekilen sabıka fotoğrafını seçim kampanyalarında kullanmak üzere tişörtler, kupa bardaklar ve şapkalar gibi ürünlere basarak satışa sundu.

ABD'nin Georgia eyaletindeki savcı, 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarını kendi lehine çevirdiği iddiasıyla Eski Başkan Donald Trump'a 13 suçlama yönelterek soruşturma başlatmıştı. Suçlamalar sonrasında Trump, Fulton Bölge Hapishanesi'ne teslim olmuş ve gözaltı sürecinde sabıka fotoğrafı çekilmişti. Bu durum, ülkenin tarihinde sabıka fotoğrafı çekilen ilk başkan olduğunu gösterdi. Sosyal medyada hızla yayılan fotoğraf, ülke gündemini sarsınca Trump harekete geçti ve 2024 başkanlık seçimleri için dikkat çekici bir kampanya başlattı. Çektirdiği sabıka fotoğrafını tişörtlerden kupa bardaklara ve şapkaya kadar farklı ürünlere basarak satışa sundu. Ürünlerde ayrıca "Asla teslim olma" ve "Trump'a özgürlük" gibi ifadeler de yer aldı.

Bu ürünlerin özelliklerine bağlı olarak 15 ila 34 dolar arasında satıldığı ve %50 kar elde ettiği bildiriliyor. Uzmanlar, bu kampanyaların Trump için büyük bir bağış toplama etkinliği olabileceğine işaret ediyor.

ABD halkı yoğun ilgi gösteriyor

Trump'ın fotoğrafının basılı olduğu ürünleri satın alan Cj Butler, "Bu ülke için oldukça klasik bir tüketim çılgınlığı olduğunu düşünüyorum. Trump her şeyi satıyor, o zaman neden bir tişört satmasın?" şeklinde konuştu. Trump destekçisi David Kochel ise, "Hayranları bunu görecek ve 25 dolara bir tişört veya kupa almak için yarışacaklar. Günün sonunda, 13 suçlamayla ilgili iddianameyi kutlamak biraz ironik olabilir, ancak politikamız bu yönde ilerliyor" yorumunu yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/2096272/trump-sabika-fotografli-urunlerini-satisa-cikardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.