Fransa’da okullarda “bol ve uzun kıyafet” yasağı

Fransa’da devlet okullarında “bol ve uzun kıyafet” yasağı getiriliyor. Yasağın hedefinde Müslüman kız öğrencileri var. Müslüman kız öğrencilerin tercih ettiği “çarşaf ve abaya” gibi kıyafetlerin giyilmesi de yasaklanacak.
Mevlüt Peker
|
27 Ağustos 2023, Pazar - 23:24
Fransa’da okullarda “bol ve uzun kıyafet” yasağı

Fransa'da, devlet okullarında Müslüman kız öğrencilere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Fransa'daki devlet okullarında, özellikle Müslüman kızların tercih ettiği "çarşaf ve abaya" gibi bol ve uzun kıyafetlerin giyilmesine izin verilmeyeceği ilan edildi.

Hepsi Hıristiyan gibi görünsün istiyorlar

Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Artık okullarda (Müslüman kadın öğrencilerin) çarşaf giymemesine karar verdim. Bir sınıfa girdiğinizde öğrencilerin dini inançlarını sadece dış görünüşlerine bakarak anlayamamalısınız" dedi.

Fransa'da 2004 yılında okullarda başörtüsü, 2010 yılında ise kamuya açık alanlarda peçe kullanımı yasaklanmıştı. Devlet okullarında dini sembollerin bulunmasına karşı çıkan Fransa, bu tür kararları "laiklik ilkesini" koruma amacıyla aldığını belirterek "laiklik" bahanesinin arkasına saklanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2096421/fransada-okullarda-bol-ve-uzun-kiyafet-yasagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.