CHP'den Meral Akşener'e yerel seçim yanıtı!

CHP'li Başarır, Meral Akşener'in yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamaya "belediyelerimizi, halkın belediyelerini ve halka hizmet eden belediyeleri koruyalım ve daha fazla oyla koruyalım, kazanalım. Bu sebeple de bu konuda herkesin hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Daha seçimlere 7 ay var, görüşmeler olacak ve sürecek" sözleriyle yanıt verdi.
Ecem Çetin
|
29 Ağustos 2023, Salı - 14:05
CHP'den Meral Akşener'e yerel seçim yanıtı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere tek başlarına gireceklerini ifade etti. Siyasi partilere çağrı yapan Akşener, "her birimiz ayrı ayrı girelim" dedi. 

Akşener'in sözleri siyaset gündemine otururken, yerel seçimle ilgili yaptığı açıklamalara Cumhuriyet Halk Partisi'nden yanıt geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, şu ifadeleri kullandı;

"2019 seçimlerinde Türkiye bir demokrasi mücadelesi verdi. İttifak halinde büyükşehirleri kazandık, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve diğer şehirleri kazandık. CHP grubu olarak, CHP olarak 11 belediye başkanımızla 5 yıl görev yaptığı süreçte yüzümüzü ağarttı. İstanbul’da tarihte görülmemiş bir metro inşaatlarında artışı gördük. Mersin’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez metro yapılıyor. 11 belediye başkanı görev yaptığı süreçte bir tek ihaleden dolayı yargılanmadıkları gibi bu belediyeler vakıflara ya da yandaş müteahhitlere değil halkına belediyenin bütçesini aktarmışlardır. 

"Belediyelerimizi koruyalım"

Bu yüzden çok zor kazandığımız bu yerler 2024’te yine kazanılacaktır. O yüzden gerek Meral Hanım gerek diğer partiler, bu ülkenin çok önemli sıkıntıları olduğunu söylüyoruz. 2023’te yaşanan tiyatro sonucu insanlar kandırıldı ve herkesin hali ortada. Bari belediyelerimizi, halkın belediyelerini ve halka hizmet eden belediyeleri koruyalım ve daha fazla oyla koruyalım, kazanalım. Bu sebeple de bu konuda herkesin hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Daha seçimlere 7 ay var, görüşmeler olacak ve sürecek. Biz belediye başkanlarımızdan biz memnununuz, halk memnun."

http://ankaramasasi.com/haber/2096609/chpden-meral-aksenere-yerel-secim-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.