Mahkeme süreci devam ederken İBB yıkıma geldi

Zeytinburnu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yıkım çalışmasında gerginlik yaşandı. İBB ekipleri ile firma çalışanlarının karşı karşıya geldiği yıkım işlemi ile ilgili İstanbul Valiliği, “mahkeme süreci tamamlanmadan yapılacak yıkımın kamu zararına neden olacağı” vurgusuyla “yıkımın durdurulması” talimatını verdi.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 18:37
Mahkeme süreci devam ederken İBB yıkıma geldi

Zeytinburnu ilçesinde bulunan bir inşaat şirketinin satış ofisinin yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ile firma çalışanları arasında gergin bir olay yaşandı.

Seyitnizam Mahallesi'nde devam eden projenin satış ofisine dair kısmının kamusal bir alana denk geldiği gerekçesiyle İBB zabıta ekipleri, yıkım kararı aldı ve iş makineleriyle alana gitti.

Bu esnada, firma yetkilileri yıkımın usulsüz olduğunu iddia ederek zabıta ekipleriyle aralarında gerginlik yaşadı.

Olay yerine Çevik Kuvvet polisi çağrılarak yaşanan gerginlik sonlandırıldı.

Polis ekipleri, güvenliği sağlamak için etrafta önlem aldı.

Valilikten gelen açıklama

    İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde bulunan 3 bin 284 ada, 59 parsel numaralı 1880 metrekarelik taşınmazın 17 Haziran 2022 tarihinde Hazine'ye devredildiği belirtildi.

    Açıklamada, bu taşınmaz üzerindeki yapının da 4706 sayılı Kanun uyarınca kamu malı statüsü kazandığı ve gençlik merkezi olarak kullanılması planlandığı belirtildi:

    "İBB Zabıta Daire Başkanlığı, Hazine'ye ait olan ve gençlik merkezi olarak hizmet vermesi planlanan bu binanın yıkım kararını bizlere iletti. İstanbul Valiliği olarak, bu binanın yıkılmasının kamu zararına neden olabileceğini değerlendiriyoruz çünkü hukuki süreç halen devam ediyor. Ayrıca, yıkım kararına karşı yapılan hukuki itiraz da sonuçlanmış değil. Bu nedenle, yıkım işleminin durdurulmasını istedik."


    İBB'nin görüşü

      İBB'den yapılan açıklamada ise yıkımına karar verilen satış ofisinin yeşil alana izinsiz bir şekilde inşa edildiği ve bunun sonucunda yıkım kararı alındığı belirtildi.

      İBB'nin yürütmeyi durdurma kararına karşı dava açtığı ve mahkemenin bu davayı kabul ettiği açıklandı. Ancak, İstanbul Valiliği'nin bu durumu kaymakamlığa bildirerek yıkımın durdurulması talebinde bulunduğu ve mahkeme sürecinin devam ettiği ifade edildi.

      http://ankaramasasi.com/haber/2096645/mahkeme-sureci-devam-ederken-ibb-yikima-geldi
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.