Akşener’den Zorlu’nun açıklamasına düzeltme

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkaracakları yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Zorlu'nun 'tedbiren' bu şekilde konuştuğunu belirten Akşener, aday isimleri üzerinde anlaşmalar ve uzlaşmalar olabileceğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 12:14
Akşener’den Zorlu’nun açıklamasına düzeltme

İyi Parti de yerel seçim konusunda farklı sesler çıkıyor.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş karşısında aday çıkarıp çıkarılmayacağına yönelik bir soru üzerine "Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz" yanıtını verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı da , İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Zorlu'nun açıklamalarını sordu.

"Ortak adaylara kapalı değiliz"

Akşener, "Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?" sorusu üzerine, "Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

Akşener şunları söyledi:

"Bu, onun temkinli üslubudur"

"Kürşad Bey’i (Prof. Kürşad Zorlu) tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür.Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez."

http://ankaramasasi.com/haber/2096735/aksenerden-zorlunun-aciklamasina-duzeltme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.