Erdoğan: Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik.” dedi.
Mevlüt Peker
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 19:05
Erdoğan: Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı. Törende, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Valisi Davut Gül de yer aldı.

Törende konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı ile ecdada yakışır yeni şan ve şerefleri milletimize kazandırmanın gayreti içerisindeyiz."

"Savunma sanayiinde son dönemde yaptığımız atılımlar sayesinde teknolojideki eksiklikleri büyük ölçüde giderdik. Savunmada yerlilik oranı yüzde 80’e çıktı."

"Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Radarından füzesine, yapay zekasından siber sistemlerine kadar her başlıkta tamamlanan, devam eden ve yeni başlanan projelerle her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz. 'Hazır ol cenge ister isen sulh-ü salah' sözünün işaret ettiği gerçeğin farkında olarak, kimseye husumet beslemeden kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın gayreti içindeyiz." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'de bulunan Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ndeki konuşmasında, öğrencilerin ve ailelerinin heyecanlarını paylaştıklarını dile getirdi.

Hava Harp Okulu'ndan 240'ı Türkiye vatandaşı, 12'si de dost ve kardeş ülkelerin vatandaşı olmak üzere toplam 252 öğrenciye diplomalarını vereceklerini ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Genç teğmenlerimize bundan sonraki iş ve aile hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

"Hudutsuz göklerin pervasız kartalları olarak, çelikten kanatlarıyla ülke savunmasına eşsiz katkılar sunan havacılarımızla gurur duyuyoruz." ifadelerini kullanan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Okulumuz mezunlarından 144 gencimiz şu an pilot olarak görev yapıyor, 255 teğmenimizin pilotaj eğitimi ise halihazırda devam ediyor. Sizler de bugün itibarıyla bu büyük aileye iştirak ederek gücümüze güç katıyorsunuz. Dünyanın hem asimetrik saldırılara hem bölgesel ve küresel tehditlere en fazla maruz kalan ülkelerinden biriyiz. Bunun için karasıyla havasıyla deniziyle ordumuzun tüm kuvvetlerini, teknolojisi ve insan unsuruyla sürekli güçlendirmemiz gerekiyor. Hamdolsun savunma sanayinde son dönemde yaptığımız büyük atılımlar sayesinde teknoloji konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdik. 20 yıl önce yüzde 20 milli savunma olarak yapıya sahiptik. Bugün yüzde 80 milli ve yerli savunma sanayinde bir yapıya sahibiz. Nereden nereye? Artık kendi insanlı ve insansız savaş uçaklarını geliştirip üretebilen bir ülke haline geldik. Radarından füzesine, yapay zekasından siber sistemlerine kadar her başlıkta tamamlanan, devam eden ve yeni başlanan projelerle her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz. 'Hazır ol cenge ister isen sulh-ü salah' sözünün işaret ettiği gerçeğin farkında olarak, kimseye husumet beslemeden kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın gayreti içindeyiz."

"Türkiye Yüzyılı ülkümüze sıkıca sahip çıkmanızı istiyorum"

Harp okullarında olduğu gibi teknolojide de ellerindeki imkan ve birikimi dostlarıyla paylaşma hususunda asla hasislik göstermediklerine dikkat çeken Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle dedi:

"Tam tersine bilhassa son 7 yılda pek çok örneğiyle ispatladığımız gibi dostlarımızın hak ve hakkaniyet mücadelesinde hep yanlarında yer aldık. Bu ilkeli yaklaşımımız sayesinde siyasi ve askeri gücümüzle elde ettiğimiz konumumuzu 'yumuşak güç' denen diplomasideki ve insani ilişkilerdeki etkimizle de tahkim ettik. Herkesin sömürecek meta olarak baktığı toplumları biz sadece Allah'ın yarattığı en şerefli mahlukat olan insan olarak gördük, görüyoruz. Türkiye'nin sömürgecilik devrinden kalma paradigmaları yerle yeksan eden bu yaklaşımının etkilerine artık tüm coğrafyalarda şahitlik etmeye başladık. Önümüzdeki yıllarda biz kendi vizyonumuzu ve hedeflerimizi hayata geçirmeyi sürdürdükçe Türkiye ile birlikte tüm insanlık da inşallah medeniyet güneşimizin şefkat ve adalet ışığıyla daha çok tanışacaktır. Bu ülkenin her ferdi ve bu devletin her sorumlusu gibi sizlerden de Türkiye Yüzyılı olarak ifade ettiğimiz yeni ülkümüze sıkı sahip çıkmanızı istiyorum."

http://ankaramasasi.com/haber/2096908/erdogan-kendi-savas-ucaklarini-gelistiren-uretebilen-ulke-haline-geldik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.