Şoygu: Vaatler yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Rusya'ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak” açıklamasında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2023 18:37
GÜNCELLEME
01 Eylül 2023 18:47
Şoygu: Vaatler yerine getirilirse, tahıl anlaşması uzatılacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile başkent Moskova'da buluştu. Türk ve Rus heyetlerinin katıldığı bu görüşmede tahıl anlaşması konusu ele alındı.

Bakan Şoygu, "Son aylarda büyük çaba sarf ettiğimiz anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirildi. Bu anlaşma, Rusya'nın kusuru nedeniyle askıya alınmadı. Rusya'ya vaat edilenler yerine getirilirse, anlaşmanın uzatılması mümkün olacaktır. Ancak bu, yeni koridorlar ve kara güzergahları oluşturmanın ötesinde daha zorlu bir görev gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

Rusya-Türkiye stratejik işbirliği konusu da ele alındı

Rusya ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliği konusuna da değinen Şoygu, "Suriye'deki çalışma ile ilgili konular ve Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik projemize dair meseleler de görüşüldü. Bu, Türkiye, Suriye ve aynı zamanda Rusya'nın savunma bakanları olarak, çok pratiğe dayalı, dünya işlerine dönük ve insana dair sorunları çözmek için bir araya geldiğimiz bir görüşmedir." şeklinde konuştu.

"Kritik meselelerde başarılı bir şekilde çalışıyoruz"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, "Sizlerle uzun yıllardır kritik meselelerde başarılı bir şekilde çalışıyoruz ve her zaman politik olgunluk sergiliyoruz. Bu, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ne kadar derin ve stratejik bir uyum içinde olduğunu göstermektedir." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa