Çiftçilere destekleme ödemesi bugün yapılacak

Çiftçilere 56,2 milyon TL’lik destekleme ödemesinin bugün yapılacağı bildirildi.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 20:26
Çiftçilere destekleme ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 56,2 milyon TL tutarındaki destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’teki @ibrahimyumakli kurum yöneticisi onaylı hesabından çiftçilere yapılacak destekleme ödemesine ilişkin açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"56 milyon 189 bin lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun."

Tarımsal destek ödemesi nedir?

Tarımsal destekleme ödemesi, Türkiye'de bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlandı.

Bu destekleme ödemeleri kapsamında; bombus arısı kullanım desteği, fındık alan bazlı gelir desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği, iyi tarım uygulamaları desteği, katı organik-organomineral gübre desteği, küçük aile işletmesi desteği, mazot ve gübre desteği, organik tarım desteği, sertifikalı fidan/fide ve standart fidan kullanım desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği gibi birçok destekleme ödemesi yer alıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2097061/ciftcilere-destekleme-odemesi-bugun-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.