Ryan Lewis kimdir?

Müzik partneri olan rapçi Macklemore ile tanınan Ryan Lewis kimdir? Müziğin yanı sıra aynı zamanda kısa filmler ve müzik videoları yönetmenliği yapan Ryan Lewis nereli, kaç yaşında ve şarkıları neler?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
02 Eylül 2023 12:23
GÜNCELLEME
02 Eylül 2023 13:37
Ryan Lewis kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ryan Lewis, tam adıyla  Ryan Scott Lewis,  25 Mart 1988 tarihinde Spokane, Washington'da dünyaya geldi. 

Kariyeri

Ryan Lewis, müziğe olan tutkusu genç yaşlarda başladı ve Seattle'da müzik yapmaya başladı. 2008 yılında Macklemore ile tanıştıktan sonra ikili birlikte çalışmaya başladı ve bağımsız olarak müzik üretmeye başladılar.

Macklemore & Ryan Lewis ikilisi, 2012 yılında "Thrift Shop" şarkısı ile büyük bir çıkış yakaladı ve bu şarkı dünya çapında büyük bir hit haline geldi. İkili, "Can't Hold Us" ve "Same Love" gibi diğer hit şarkılarla da başarılarını sürdürdü. 2012 yılında bağımsız bir albüm olan "The Heist"i çıkardılar ve bu albüm büyük övgü aldı. Ayrıca 2016'de "This Unruly Mess I've Made" adlı bir diğer albüm çıkardılar. 

Ryan Lewis, müziğin yanı sıra aynı zamanda kısa filmler ve müzik videoları yönetme konusunda da yeteneklidir. 2014 yılında, HIV/AIDS ile ilgili bir farkındalık yaratmak amacıyla "Downtown" müzik videosunu yönetti.

Diskografisi

Macklemore & Ryan Lewis İle Albümleri:

  1. "The Heist" (2012)
  2. "This Unruly Mess I've Made" (2016)

Solo ve Diğer Projeleri:

  1. "Instrumentals" (2010)
  2. "VS. Redux" (2011)
  3. "Shark Face Gang" (2012)

Ödülleri ve başarıları

  1. Grammy Ödülleri: Ryan Lewis ve işbirlikçisi Macklemore, "The Heist" albümüyle 2014 Grammy Ödülleri'nde büyük başarı elde etti. Aşağıda ödüllerin bazıları bulunmaktadır:
    • En İyi Rap Albümü (The Heist)
    • En İyi Rap Şarkısı (Thrift Shop)
    • En İyi Rap İşbirliği (Thrift Shop)
    • En İyi Yeni Sanatçı (aday gösterildiler)
  2. Billboard Müzik Ödülleri: "Thrift Shop" şarkısıyla Ryan Lewis ve Macklemore, 2013 Billboard Müzik Ödülleri'nde birçok ödül kazandılar, bunlar arasında "En İyi Rap Şarkısı" ve "En İyi Rap Albümü" bulunmaktadır.
  3. MTV Video Müzik Ödülleri: "Can't Hold Us" ve "Same Love" müzik videolarıyla Ryan Lewis ve Macklemore, MTV Video Müzik Ödülleri'nde ödüller kazandılar ve aday gösterildiler.
  4. American Music Awards: Ryan Lewis ve Macklemore, American Music Awards'da bir dizi ödül kazandılar ve "Favorite Rap/Hip-Hop Album" (En Sevilen Rap/Hip-Hop Albümü) gibi kategorilerde aday gösterildiler.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa