Daniele Santarelli kimdir?

Türkiye kadın millî voleybol takımı ve İtalyan Imoco Volley kulübünün baş antrenörü olarak görev yapan Daniele Santarelli kimdir? Daha önce Sırbistan kadın milli takım antrenörü olan Daniele Santarelli nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 11:56
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 12:43
Daniele Santarelli kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Daniele Santarelli,  8 Haziran 1981tarihinde İtalya Foligno2da dünyaya geldi. 

Kariyeri

Daniele Santarelli, kariyerine oyuncu olarak adım atmış ve  ülkesinde ikinci lig (Serie B) takımları Foligno, Vicenza, Legnago ve Terracina'da libero olarak yer aldı. 

Santarelli, oyunculuğunun ardından antrenörlüğe geçerek  İtalya'da Snoopy Pesaro, Urbino Volley ve Robursport Pesaro gibi takımlarda antrenör olarak yer aldı. 

Milli takımlar

Daniele Santarelli, 2018 yaz sezonunda Hırvatistan kadın milli voleybol takımının baş antrenörlüğünü üstlendi ve 2021 Avrupa Şampiyonası'nın sonuna kadar görev yaptı. Hırvatistan milli takımıyla Avrupa Ligi'nde iki gümüş madalya kazandı. Santarelli, 2022 yılında Sırbistan kadın takımının başına geçti. Aynı yıl FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde bronz madalya ve Polonya ile Hollanda'da düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde etti.


Daniele Santarelli, 2023 yılı başlarında Türkiye kadın millî voleybol takımının baş antrenörlüğüne getirildi. Takımıyla 2023 Milletler Ligi'nde altın madalya kazandı. Ayrıca Santarelli,  ya Serie A1 takımı Imoco Valley'in baş antrenörü olarak da görev yapmaktadır. 

Daniele Santarelli eşi kimdir?

Daniele Santarelli, kendisi gibi voleybolcu olan  Monica De Gennaro ile evli. İtalyan voleybolcu olan Monica De Gennaro profesyonel olarak kariyerini sürdürmektedir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa