Yunanistan’da feribota en son binen yolcu ölüme itildi

Yunanistan'ın Pire Limanı’nda feribota son anda binmeye çalışan 36 yaşındaki bir yolcu, bir görevli tarafından denize itildi. O anlar kameraya anbean yansırken, talihsiz yolcu boğularak hayatını kaybetti.
Zeliha Demirci
|
07 Eylül 2023, Perşembe - 19:44
Yunanistan’da feribota en son binen yolcu ölüme itildi

Girit Adası’nın Kandiye şehrine gitmek niyetliyle Pire Limanı’nda kalkmak üzere olan feribota kalkmak üzereyken yetişen bir yolcu, görevliler tarafından engellendi. Bu sebeple yolcu ile iki görevli arasında itişme yaşandı. Arbede esnasında görevlilerden biri, yolcuyu denize itti. Geminin hareket ettiği anlarda rampa ile iskele arasında suya düşen yolcu, hayatını kaybetti.

O anlar kameraya saniye saniye yansırken, sosyal medyada hızla yayılan video ülkede tepki oluşturdu. 5 Eylül'de yaşan ve ülkede infiale yol açan olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki görevli ve kaptan dahil 4 mürettebat üyesi gözaltına alındı.

Ölüm nedeni boğulma

Sahil güvenlik yolcunun sudan baygın halde çıkarıldığını, daha sonra yaşamını kaybettiğini duyurdu. Yapılan otopside yolcunun ölüm nedeninin "boğulma" olduğu tespit edildi. Yunan medyası ise hayatını kaybeden yolcunun isminin Antonis Karyotis olduğunu, bir mürettebat üyesinin kasten cinayetle, ikisinin suç ortaklığı, kaptanın ise gemicilik kurallarını ciddi biçimde ihlal etmekle suçlandığını söyledi.


Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis yaptığı açıklamada, "Görüntüler net ve şoke edici. Adamın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı. Feribotun bağlı olduğu şirket tarafından yapılan açıklamada da yönetimin "trajik olay karşısında şoke olduğu" ve olayın aydınlatılması için yetkililerle iş birliği yapıldığı belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2097926/yunanistanda-feribota-en-son-binen-yolcu-olume-itildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.