TFF Tahkim Kurulundan Galatasaray'ın itirazına ret

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Tahkim Kurulu, “1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyon” ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü’nün yaptığı itirazı kabul etmedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 21:44
GÜNCELLEME
07 Eylül 2023 21:48
TFF Tahkim Kurulundan Galatasaray'ın itirazına ret
MP
Mevlüt Peker Editör

TFF’den (Türkiye Futbol Federasyonu) yapılan yazılı açıklamada, TFF Tahkim Kurulunun, TFF Yönetim Kurulunun 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyon ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü’nün itirazını değerlendirdiği, TFF Yönetim Kurulu kararının “hukuka aykırılık” yönünden yapılan incelemede, Fenerbahçe tarafından yapılan başvuru üzerine araştırma komisyonu kurulmasına dair alınan kararın, işin esasını sonuçlandıracak nitelikte olmadığının anlaşıldığı, bu aşama itibarıyla itiraz başvurusunun reddine karar verildiği bildirildi.

Fenerbahçe'ye "yıldız" kullanımından ihtar

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, basın toplantıları esnasında kullanılacak röportaj panolarında kulüp logosunun talimatlara aykırı olarak kullanılması ve karşılaşma öncesi ısınma çalışmaları yapan futbolcuların sportif ekipmanında ve seremoniye katılan refakatçi çocukların forma setlerinde şampiyonluk yıldızı kullanılmasından ötürü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Fenerbahçe Spor Kulübüne verdiği ihtar cezasını da onama yönünde karar aldı.

Kurul, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Beşiktaş Kulübü ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve ikinci başkanı Engin Baltacı'ya ayrı ayrı verdiği 400.000 TL para cezasını da onamayı kararlaştırdı.

Hakem ve diğer müsabaka görevlileri ile ilgili açıklamalar sebebiyle Galatasaray Spor Kulübüne verilen 400.000 TL para cezasını 200.000 TL’ye düşüren TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın belgelerin haksız kullanımı sebebiyle aldığı 195.000 TL cezasını da onadı.

TFF Tahkim Kurulu, ayrıca sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in 400.000 TL’lik para cezasını da 200.000 TL’ye indirdi.

Trabzonspor'da cezalar yarıya çekildi

Taraftarlarının yol açtığı kötü ve çirkin tezahürat sebebiyle Trabzonspor'un 520.000 TL para cezasını onayan TFF Tahkim Kurulu, Trabzonspor’un ve başkanı Ertuğrul Doğan'ın 400.000’er TL’lik cezalarını ise 200.000’er TL olarak düzeltilmesine karar verdi.

Kasımpaşa Kulübünün Serkan Reçber'in müsabaka hakemine karşı sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle verilen 3 karşılaşmalık müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağının 2'ye düşürülmesine, 117.000 TL’lik para cezasının da 78.000 TL’ye indirilmesine karar verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa