Bennu Gerede kimdir?

Eski eşi Cem Büyükhanlı'yı kaybeden Bennu Gerede'nin kim olduğu araştırılıyor. Bennu Gerede kimdir, mesleği nedir? Tüm detayları haberimizde...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2023 23:10
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 00:09
Bennu Gerede kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör

Akciğerlerinden rahatsız olduğu bilinen ve bugün evinde ölü bulunan iş insanı Cem Karahanlı'nın eski eşi Bennu Gerede 30 Ağustos 1971'de İstanbul'da dünyaya geldi. Doktor Selçuk Gerede ve senarist Canan Gerede'nin kızı olarak doğan Bennu Gerede, Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden ve Atatürk'ün arkadaşlarından olan eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede'nin de torunudur.

Bennu Gerede'nin mesleği nedir?

Babasının Birleşmiş Milletler'de doktorluk görevi yürütmesi nedeniyle New York'ta büyüyen Bennu Gerede, Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra ablası Şiva Gerede ile birlikte İstanbul'a dönerek burada bir süre mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı.

Oyunculuğa 1989 yılında TRT'de yayınlanan “İz Peşinde” dizisinde Füsun karakterine hayat vererek başladı. İlk sinema filmi ise 1991 yılında çekilen Kurt Kanun'ydı. Annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği, şarkıcı Bergen'in hayatını konu alan Aşk Ölümden Soğuktur filminde Kadir İnanır ile başrolü bölüştü. Bu filmdeki performansı, Soçi Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu, Angers Avrupa İlk Filmler Festivali'nde Jean Carment Ödülü ile ödüllendirildi.

Fransa'da yatılı bir okulda fotoğrafçılık eğitimi alan Bennu Gerede, Türkiye'ye döndükten sonra moda ve portre fotoğrafçılığı yaptı. Elle, Marie Claire, Harper's Bazaar gibi moda dergilerinde çalıştı. "Sosyetik fotoğrafçı" olarak tanınan Bennu Gerede'nin katıldığı ilk sergi, 1994'te İstanbul'da "Abidin Dino Portreleri" sergisi oldu. Gerede, sanat fotoğraflarında ağırlıklı olarak kadın, beden, cinsellik temalarına yer verdi.

Cem Büyükhanlı ile evliliği

1999 yılında fotoğrafçı Koray Erkaya ile evlenen Gerede, eşi ile New York'ta yaşadı. Çiftin bu evlilikten üç oğlu dünyaya geldi. 2006 yılında boşandıktan sonra Gerede'nin 2007'de fotoğrafçı Ahmet Ağaoğlu ile beraberliğinden dördüncü oğlu dünyaya geldi. İkinci evliliğini 2010 yılında Cem Büyükhanlı ile yaptı, 2011 yılında boşandı. İlişkilerinde şiddete maruz kaldı ve bunu 2019 yılında yayımladığı Ben, Ben Nü adlı otobiyografik romanda paylaştı.

Bennu Gerede, 2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı‘nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında "Ünlüler" takımında yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa