Roberto Pereyra kimdir?

Orta saha pozisyonunda görev yapan Arjantinli millî futbolcu Roberto Pereyra kimdir? Juventus, Watford ve Udinese gibi ünlü kulüplerde oynayan Roberto Pereyra nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 11:26
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 11:36
Roberto Pereyra kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Roberto Pereyra, tam adıyla  Roberto Maximiliano Pereyra, 7 Ocak 1991 tarihinde Arjantin'in San Miguel, Buenos Aires şehrinde dünyaya geldi. 

Kariyeri

Roberto Pereyra, futbol kariyerine Arjantin'in ünlü kulüplerinden River Plate'de başladı. Orta sahada oynayan genç yetenek, River Plate'deki ilk profesyonel sezonunda dikkat çekti.

Pereyra, 2011 yazında İtalyan Serie A kulüplerinden Udinese'ye transfer oldu. Udinese'deki performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve Serie A'da başarılı bir kariyer yapmaya başladı. 2014 yılında ise  Pereyra, Udinese'den İtalya'nın dev kulüplerinden Juventus'a transfer oldu. Juventus ile Serie A şampiyonluğu yaşadı. Bu dönemde orta sahada etkili bir oyuncu olarak görev aldı.

Roberto Pereyra, 2016 yazında İngiliz Premier League takımlarından Watford'a transfer oldu. İngiltere'de iki sezon boyunca forma giydi ve burada da yeteneklerini sergiledi. 2018 yazında Pereyra, Watford'dan eski kulübü Udinese'ye geri döndü. Burada Serie A'da futbol kariyerine devam etti. 

Milli Takım Kariyeri

Roberto Pereyra, Arjantin milli futbol takımının bir üyesi olarak da dikkat çekti. Arjantin milli takımıyla Copa America gibi büyük turnuvalarda mücadele etti.

Başarıları

Juventus (5 Kupa)

  • Serie A: 2015, 2016
  • Coppa Italia: 2015, 2016
  • Supercoppa: 2015


    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa