Atatürk kaç yaşında öldü?

Birçok vatandaş Atatürk'ün ölümüne dair araştırmalar yapıyor. Peki Atatürk'ün neden öldü? Atatürk kaç yaşında öldü? Atatürk'ün hastalığı ne idi? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2023 17:24
GÜNCELLEME
08 Eylül 2023 17:49
Atatürk kaç yaşında öldü?
HM
Haber Merkezi Editör

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı olduğu kadar ölümü de bir çok kişi tarafından araştırılıyor. 

Atatürk'ün hastalığı ne idi? 

1937 yılında sağlık sorunları yaşayama başlayan Mustafa Kemal Atatürk'e 1938 yılının başında siroz hastalığı teşhisi konuldu.

Türk milletinin Büyük Önder'in Atatürk için Türkiye'deki doktorların yanı sıra Avrupa'dan doktorlar da getirtilerek sağlığına kavuşması için büyük çaba gösterildi. Kötüleşen sağlığı Türk ve yabancı doktorların tedavilerine sonuç vermedi.

Atatürk kaç yaşında nerede öldü? 

Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde sabah 09.05'te İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti. 57 yaşında o sonsuz derin gözlerini dünyaya yuman Atatürk'ün cenazesi, gerçekleştirilen törenle Ankara'ya uğurlandı.

21 Kasım 1938'de naaşı yapılan bir törenle Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. Bundan 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'deki ebedi istirahatgahında toprağa verildi.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa