Adnan Beker'den 6'lı masanın 5'lisine çağrı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, “Cumhurbaşkanlığı Seçimini İYİ Partisiz kazanmaya inanmış olan 6’lı masanın 5’lisini bir masa etrafından toplanıp yerel seçimlere hazırlanmaya davet ediyorum.” dedi.
Mevlüt Peker
|
08 Eylül 2023, Cuma - 18:32
Adnan Beker'den 6'lı masanın 5'lisine çağrı!

"Diyelim ki Altılı Masa olarak seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamazmışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş" sözleri günlerce tartışılan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, 6’lı masanın 5’lisinden gelen “İYİ Parti yerel seçimleri kaybettirecek” eleştirilerine cevap verdi.

Eski ismi Twitter olan sosyal medya platformu X’teki @AdnanBekerr onaylı hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, “Cumhurbaşkanlığı seçimini İYİ Parti’siz kazanacağına inananlar bugün ‘İYİ Parti yerel seçimleri kaybettirecek” diyor. Sayın Meral Akşener’i dayatmayla masadan kaldırıp, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaya inanmış olan bu 5’liyi, bir masa etrafında toplanıp yerel seçimlere hazırlanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ çok ağır konuşmuştu

Adnan Beker yaptığı “Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ'a İçişleri, Kültür Bakanlığı, MİT verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar iyi ki kazanmamış diyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı da Babacan da söyledi” şeklindeki açıklamalarıyla hedef haline gelmişti.

Adnan Beker’in, “Kemal Kılıçdaroğılu’nun Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı sözü vermesi” ile ilgili yaptığı açıklamasının sorulduğu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Benim İçişleri Bakanı olmamı istemez çünkü 'Organize Suç Örgütü Üyesi' olmaktan yargılandı. Ankara'da adı kömür mafyasına çıktı." cevabını vermişti.

Adnan Beker’in çıkarı gereği “zırıl zırıl” AK Partili olduğunu, Melih Gökçek’ten en fazla ihale alan 4 kişi arasında yer aldığını ileri süren Ümit Özdağ, Beker’in bir siyasetçi değil foncu olduğunu, milletvekilliğini ise satın aldığını iddia etmişti.

Ümit Özdağ şunları söylemişti:

Adnan Beker benim İçişleri Bakanı olmamı istemez çünkü kendisi organize suç örgütü üyesi olmaktan yargılanmış, adı Ankara'da kömür mafyası diye çıkmış bir kişi. O yüzden Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olmasından hoşlanması söz konusu değil. Ancak bu zat, benim Meral Akşener ile birlikte kurduğum siyasi partiden 2018'de oğlunu milletvekili adayı yapmıştı, şimdi kendisi milletvekili oldu, oğlu seçilemedi. Parasının gücüyle siyaset yapan ve milletvekilliğini satın alan bir kişidir. Yani beni çok konuşturmasın Adnan Beker.

Milletvekilliğini parasının gücüyle almıştır. Eğitimiyle, bilgisiyle, Türkiye'ye katkısıyla değil. Adnan Beker, Melih Gökçek'in en samimi ve ondan en fazla ihale alan 4 kişiden biridir. Ve görevden alındığı zaman Melih Gökçek'i kapısının önünde karşılayan 4 kişiden bir tanesidir. Adnan Beker zırıl zırıl bir AK Partilidir, Menfaatleri gereği... Ne zaman ki Melih Gökçek görevden alınmış, kalkmış İYİ Parti Genel Başkanı'nın yanına bir foncu olarak gelmiştir. Ve daha sonra oradan milletvekili seçildi. Yani bu tür konuları konuşmayı çok istemiyorum. Ancak Adnan Beker haddini aşarsa, terbiye sınırlarını zorlarsa, çok ağır konuşurum.

Özgür Özel “Konuşursam kalbini kırarım” demişti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in, "Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş" sözlerine tepki göstermiş, "Bir şey söylersem kalbini kırarım" demişti.

Özgür Özel, Beker'in açıklamasının kendisine sorulması üzerine şunları söylemişti:

"Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. CHP de İyi Parti de kendi özeleştirisini yapmalı. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz. Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım."

http://ankaramasasi.com/haber/2098092/adnan-bekerden-6li-masanin-5lisine-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.