Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumu görüştüler

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumu görüştü.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2023, Cumartesi - 18:07
Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumu görüştüler

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumu telefonla görüştüğü belirtildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit'in açıklamasına göre, Scholz ve Paşinyan arasındaki telefon görüşmesi, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan gerginliğe odaklandı.

Başbakan Scholz, son zamanlarda artan gerginlik ve özellikle askeri birliklerin yerleştirilmesi konusundaki derin endişesini ifade etti. Açıklamada, Alman hükümetinin her türlü askeri tansiyonun yükseltilmesinden kaçınılması konusunda güçlü bir çağrı yaptığı vurgulandı. Şu anda en önemli olanın, Karabağ'daki insanlara insani yardımın yanı sıra özellikle Laçin koridorunun açılması gibi konularda hızlı bir uzlaşmaya varılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın yalnızca diplomatik yollarla çözülebileceği ve herkesin bu hedef doğrultusunda yapıcı bir şekilde çalışması gerektiği vurgulandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2098253/ermenistan-azerbaycan-sinirindaki-durumu-gorustuler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.