Turgut Altınok kimdir?

Uzun zamandır Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok ilk ne zaman Keçiören Belediye Başkanı oldu? İşte detaylar...
Ecem Çetin
|
17 Ocak 2024, Çarşamba - 14:05
Turgut Altınok kimdir?

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yarın ki AK Parti Aday Tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor. 

Peki, Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok, ne zamandır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor? İşte yanıtı...

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Balâ ilçesinde dünyaya geldi.  Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda ilk öğrenimini tamamlayan Altınok,  Keçiören Kalaba Lisesi'ni bitirmiştir.  Altınok, yükseköğrenim için gittiği Azerbaycan'da ise hukuk eğitimi almıştır. 

Türkiye-Azerbaycan  ilişkilerinin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalarıyla adından söz ettiren ve çalışmaları oldukça beğenilen Turgut Altınok'a  Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanı verildi. 

Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nde ders verme yetkisiyle "Profesör" oldu.

Siyasi hayatına gençlik yıllarında Ülkü Ocakları'nda başlayan Turgut Altınok, 25 yaşında  Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.  Altınok, daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 

Altınok, 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP)  Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 

Turgut Altınok,1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 17 Ocak 1999 yılında ise Fazilet Partisi'ne katılan Turgut Altınok, gerçekleştirilen yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

Hacı Bektaş-ı Veli`nin, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" düsturuna her zaman inanan Turgut Altınok, her kesime kucak açmış ve Ankara'nın sevilen ve vatandaşların gönlünde taht kuran bir belediye başkanı olmuştur. 

Altınok, Belediyecilik noktasında yaptığı faaliyetlerle ve ilklere imza attığı  yenilikçi projeleriyle "Model Başkan" olarak tanındı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un Keçiören'e kazandırdığı sayısız eser ve hizmetlerle Keçiören, Ankara'nın turizm merkezi haline gelmiş ve  Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın yayın kataloğunda "Gezilecek Yerler" başlığı altında yer almıştır. 

Özel hayatı

Turgut Altınok, uzun süredir Süreyya Altınok ile evlidir. Çiftin,  Hacı Mehmet,  Fatih Furkan, Aybüke ve Ayça isimlerinde 4 dört çocuğu bulunuyor.


http://ankaramasasi.com/haber/2098515/turgut-altinok-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.