Kızlık zarının bozulduğunu kendimiz nasıl anlarız?

Bakire kadınlar cinsel ilişkiden sonra birleşme gerçekleşmemesine rağmen kızlık zarının bozulup bozulmayacağına dair konuları araştırıyor. Peki kızlık zarının bozulduğunu anlamamızın bir yöntemi var mı? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
14 Eylül 2023 12:48
GÜNCELLEME
14 Eylül 2023 13:04
 Kızlık zarının bozulduğunu kendimiz nasıl anlarız?
HM
Haber Merkezi

Kızlık zarı, vajina girişinde bulunan bir mukoza zarıdır.

Bu zar, genellikle ilk cinsel ilişkide yırtılır ve kanama olur. Ancak bazı durumlarda, kızlık zarı esnektir ve ilk cinsel ilişkide yırtılmayabilir.

Ayrıca, bazı kadınlarda kızlık zarı doğuştan yırtılmış olabilir.

Kızlık zarı bozulduğunu anlamak için evde yapılacak bir test yoktur. Kendi kendinize yapacağınız herhangi bir muayene, kızlık zarının bozulup bozulmadığını doğru bir şekilde gösteremez.

Kızlık zarının bozulup bozulmadığını öğrenmenin en kesin yolu, bir jinekolog muayenesi yaptırmaktır. Jinekolog, muayene sırasında kızlık zarının yapısını ve durumunu değerlendirebilir ve kızlık zarının bozulup bozulmadığını belirleyebilir.


Kızlık zarı hangi durumlarda bozulur? 

Kızlık zarının bozulduğuna dair bazı göstergeler şunlardır;

Ağrı ve kanama

İlk cinsel ilişki sırasında veya başka bir nedenle kızlık zarı yırtıldığında, ağrı ve hafif kanama olabilir. Ancak bu belirtiler her zaman kesin bir gösterge değildir ve kişiden kişiye değişebilir.

Kızlık Zarının Yapısı

Kızlık zarı vajinanın girişinde bulunur ve genellikle zar şeklinde veya yarıklı bir yapıya sahiptir. İlk cinsel ilişki veya fiziksel aktivite sonrasında bu yapı değişebilir.

Spor ve Fiziksel Aktivite

Bazı kadınlar, aşırı fiziksel aktivite veya spor nedeniyle kızlık zarının yırtılabileceğini belirtirler. Bu, zarın elastikiyetine ve kişinin aktivitesine bağlı olarak değişebilir.

Mastürbasyon

Bazı kadınlar mastürbasyon yaparken kızlık zarının yırtıldığını fark edebilirler. Ancak bu da kişiden kişiye değişebilir ve belirli bir gösterge değildir.

Tampon veya Menstrüasyon

Kızlık zarının yırtılmasına neden olmayacak şekillerde tampon veya menstrüasyon ürünlerini kullanmak.

Kızlık zarı, bir kadının cinsel ilişkiye girip girmediğini belirlemek için kesin bir gösterge değildir.

Kızlık zarının bozulup bozulmadığı konusunda endişeleriniz varsa, bir jinekologla konuşmanız en iyisidir. Jinekolog, size kızlık zarının yapısı ve işlevi hakkında bilgi verebilir ve kızlık zarının bozulup bozulmadığını belirleyebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa