Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı askeri tatbikat

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Fransa, Yunanistan ve İtalya Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat yapıyor. GKRY lideri Nikos Hristodulidis, tatbikattaki "güç gösterisi"nin herhangi bir ülkeye karşı yapılmadığını ileri sürdü.
Mevlüt Peker
|
15 Eylül 2023, Cuma - 01:12
Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı askeri tatbikat

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Fransa, İtalya ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği dörtlü inisiyatif kapsamındaki askeri tatbikata devam ediyor.

Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, yaptığı açıklamada, Fransa, İtalya ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de düzenlenen askeri tatbikat kapsamındaki "güç gösterisi"nin herhangi bir ülkeye karşı yapılmadığını ileri sürdü.

Hristodulidis ayrıca, Güney Kıbrıs'ın coğrafi konumundan tam olarak faydalanabilmek için askeri tesislerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.

GKRY Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dört ülkenin işbirliğinin Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi (UNCLOS) ve uluslararası teamül hukukunu uygulama niyetini yansıttığı bildirildi.

Tatbikata, Fransız "Rafale" savaş uçakları ve "Airbus A400M Atlas" nakliye uçakları dahil deniz ve hava kuvvetleri katılıyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Evnomia" adlı tatbikat, 11 Eylül'de başlamış ve 15 Eylül'e kadar devam edecek.

http://ankaramasasi.com/haber/2099302/dogu-akdenizde-turkiyeye-karsi-askeri-tatbikat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.