Diyabetik Dondurma nasıl yapılır? Tarifi

Rafine şeker içermeyen, dilerseniz bitkisel sütle de yapabileceğiniz bu sağlıklı tarifimizin püf noktası iyi çırpmak vekarıştırmak. Diyabetik de olsa porsiyon kontrolüne mutlaka dikkat edelim.

BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
15 Eylül 2023 13:10
GÜNCELLEME
15 Eylül 2023 13:21
Diyabetik Dondurma nasıl yapılır? Tarifi
BE
Berfin Eneç

5 dakikada 4 Kişilik diyabetik dondurma tarifimiz:

Malzemeler:

  • 1 litre keçi sütü(bitkisel sütler tercih edilebilir-badem-yulaf vsi)
  • 10 gr saf sahlep (tepeleme 1 y.k)
  • 1 küçük çay bardağı bal
  • 4 y.k çilekli chia reçeli (opsiyonel)

Nasıl Yapılır

  1. Sahlebi ve sütü bir çırpıcı yardımıyla çırpalım. yaklaşık 45 dk, istediğim kıvama gelinceye kadar, sütün dibini tutturmadan sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayalım. işlem bittikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  2. Bu sırada kaymak tutmaması için üzerini kapatmadan sık sık karıştıralım. ılıdıktan sınra bal ilave edelim ve iyice soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
  3. Ertesi gün bir çırpıcı yardımıyla 45 dk kadar karıştıralım. İçine reçelimizi bu aşamada ekleyelim. Ardından dondurucuda 1 gün bekletebiliriz. 
  4. Sahlebiniz mutlaka taze olsun yoksa buzlanma olabilir. Eğer dondurma makineniz yoksa yine hazırlamış olduğunuz karışımı buzdolabında 1 gece bekletiniz
  5. 5 dk boyunca tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp dondurucuya kaldıralım.  saat başı dondurucudan çıkartıp karıştırarak bu işi toplamda 4-5 kez tekrarlayalım.
  6. Makine olmayınca güzel bir sonuç elde etmeniz için bolca karıştırmanız gerekir. Afiyet olsun.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa