Türk parasının değerli olduğu ülkeler hangileri?

Yurt dışına seyahat etmek isteyen vatandaşlar, Türk Lirasının değerli olduğu ülkeleri araştırmaya başladı. Peki Türk parasının değerli olduğu ülkeler nereler? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
15 Eylül 2023 12:49
GÜNCELLEME
15 Eylül 2023 13:24
Türk parasının değerli olduğu ülkeler hangileri?
HM
Haber Merkezi

Turizm sezonunun açılması ile Türk vatandaşları tatil için araştırma yapmaya başladı. Eğer yurt dışı tatil planlarınızda varsa Türk Lirasının değerli olduğu ülkeler hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik. 

Türk parasının değerli olduğu ülkeler, genel olarak enflasyon oranları yüksek olan ülkelerdir. Bu ülkelerde, Türk lirası, yerel para birimlerinden daha değerlidir.

Arjantin

Arjantin, Güney Amerika'da bulunan bir ülkedir. Arjantin'in resmi para birimi Arjantin pezosu'dur. Arjantin, uzun yıllardır yüksek enflasyonla boğuşan bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Arjantin pezosu karşısında değerlidir. 2023 yılı Eylül verilerine göre, 1 Arjantin Pesosu 0,077 Türk Lirasıdır.

Rusya

Rusya, Avrupa ve Asya kıtalarında bulunan bir ülkedir. Rusya'nın resmi para birimi Rus rublesi'dir. Rusya, 2022 yılında Ukrayna'ya karşı başlayan savaş nedeniyle ekonomik olarak zor bir süreçten geçmektedir. Bu nedenle, Türk lirası, Rus rublesi karşısında değerlidir. 2023 yılı Eylül verilerine göre,  1 Rus Rublesi 0,28 Türk Lirasıdır.

Ukrayna

Ukrayna, Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Ukrayna'nın resmi para birimi Ukrayna grivnası'dır. Ukrayna, 2022 yılında Rusya'ya karşı başlayan savaş nedeniyle ekonomik olarak zor bir süreçten geçmektedir. Bu nedenle, Türk lirası, Ukrayna grivnası karşısında değerlidir. 2023 yılı  Eylül verilerine göre,  1 Ukrayna Grivnası 0,72 Türk Lirasıdır

Sırbistan

Sırbistan, Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Sırbistan'ın resmi para birimi Sırp dinarı'dır. Sırbistan, uzun yıllardır yüksek enflasyonla boğuşan bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Sırp dinarı karşısında değerlidir.  2023 yılı Eylül verilerine göre,  1 Sırp Dinarı 0,25 Türk Lirasıdır.

Hindistan

Hindistan, Asya'da bulunan bir ülkedir. Hindistan'ın resmi para birimi Hint rupisi'dir. Hindistan, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir ve ekonomik olarak hızlı büyüyen bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Hint rupisi karşısında değerlidir.  2023 yılı Eylül verilerine göre,  1 Hindistan Rupisi 0,32 Türk Lirasıdır.

Endonezya

Endonezya, Asya'da bulunan bir ülkedir. Endonezya'nın resmi para birimi Endonezya rupisi'dir. Endonezya, dünyanın en büyük Müslüman nüfuslarından birine sahip bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Endonezya rupisi karşısında değerlidir.  2023 yılı  Eylül verilerine göre,  1 Endonezya Rupisi 0,0018 Türk Lirasıdır.

Vietnam

Vietnam, Asya'da bulunan bir ülkedir. Vietnam'ın resmi para birimi Vietnam dong'u'dur. Vietnam, ekonomik olarak hızlı büyüyen bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Vietnam dong'u karşısında değerlidir.  2023 yılı  Eylül verilerine göre,  1 Vietnam Dongu 0,0011 Türk Lirasıdır

Laos

Laos, Asya'da bulunan bir ülkedir. Laos'un resmi para birimi Laos kipi'dir. Laos, ekonomik olarak gelişmekte olan bir ülkedir. Bu nedenle, Türk lirası, Laos kipi karşısında değerlidir.  2023 yılı  Eylül verilerine göre,  1 Laos Kipi 0,0013 Türk Lirasıdır.

Filipinler

Filipinler, Asya'da bulunan bir ülkedir. Filipinler'in resmi para birimi Filipin pezosu'dur. Filipinler, dünyanın en kalabalık ada ülkelerinden biridir. Bu nedenle, Türk lirası, Filipin pezosu karşısında değerlidir.  2023 yılı  Eylül verilerine göre,  1 Filipin Peposu 0,47 Türk Lirasıdır


Türk parasının değerli olduğu ülkelerde, Türk lirası ile daha fazla mal ve hizmet satın almak mümkündür. Bu da, Türkiye'den bu ülkelere seyahat etmek ve orada alışveriş yapmak için cazip bir fırsat sunmaktadır.

Ancak, Türk parasının değerli olduğu ülkelerde, enflasyon oranları da yüksektir. Bu nedenle, bu ülkelerde yaşamak ve çalışmak daha pahalı olabilir.

Türk lirasının değerli olduğu ülkelerde, döviz kurları da genellikle dalgalı olmaktadır. Bu da, seyahat planları yaparken dikkatli olunması gerektiğini göstermektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa