İlhan Kesici kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili İlhan Kesici kimdir?

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
20 Eylül 2023 17:13
GÜNCELLEME
20 Eylül 2023 17:28
İlhan Kesici kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör

İlhan Kesici, 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde doğmuştur. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını da ODTÜ'de Endüstri Mühendisliği alanında tamamlamıştır.

1977-1993 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmış, 1991- 1993 yıllarında DPT Müsteşarı olarak görev yapmıştır.

20. dönem TBMM'de Anavatan Partisi Bursa milletvekili; 23, 25., 26 ve 27. dönem TBMM'de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak yer almıştır.

    TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Divan Katipliği, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

    İlhan Kesici, 2015-2023 yılları arasında CHP İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır. 2023 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçilememiştir.

    İlhan Kesici, evli ve iki çocuk babasıdır.

    İlhan Kesici'nin siyasi görüşleri, sosyal demokrat çizgide yer almaktadır. Kesici, sosyal adalet, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi değerlere bağlılığını her zaman ifade etmiştir.

    Kesici, Türkiye'nin ekonomik kalkınması için planlı ve programlı bir ekonomik politikanın gerekliliğine inanmaktadır. Kesici, bu doğrultuda, ekonominin çeşitlendirilmesi, istihdamın artırılması ve yoksulluğun azaltılması gibi hedeflere ulaşmak için çalışmalar yapmıştır.

    Kesici, dış politikada da Türkiye'nin barışçıl ve istikrarlı bir bölge için çaba göstermesinin gerektiğini savunmaktadır. Kesici, bu doğrultuda, bölgesel sorunların barışçıl yollarla çözümü için çalışmalar yapmıştır.

    İlhan Kesici, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunmuş bir siyasetçidir. Kesici, sosyal demokrat çizgideki görüşleri ve vizyonuyla Türkiye'nin daha iyi bir geleceğe kavuşması için çalışmıştır.

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa