Sam peygamber kimdir?

Hazreti Nuh'un 3 oğlundan biri olan hazreti Sam kimdir? Nuh tufanından sonra hayata kalan ve insanlığın soyunun devam etmesinde yardımcı olan Hazreti Sam hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2023 11:46
GÜNCELLEME
21 Eylül 2023 11:58
Sam peygamber kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Hz. Sam kimdir?

Hz. Nuh'un oğlu Sam, İslam inanışlarına göre Nuh peygamberin oğullarından biridir. Kuran'da adı geçmez, ancak İslamî gelenekler ve rivayetlerde adı geçer. Sam, Nuh peygamberin üç oğlundan biridir ve Nuh Tufanı'ndan sonra insanlığın yeniden çoğalmasına katkıda bulunan bir kişi olarak kabul edilir. Sam ve diğer oğulları, İslam öğretilerine göre peygamberlerin soyundan gelirler.

Nuh Tufanı'nın hemen ardından dünya nüfusunun yeniden çoğalmasına katkıda bulunan bir peygamber soyunun atasıdır. Nuh, oğullarına İslam'ı tebliğ etmiş ve onları doğru yolu göstermiştir. Nuh'un oğulları ve onların soyundan gelenler, İslam peygamberlerinin ve peygamber soyunun atası olarak kabul edilirler.

Eski Ahit'in başlangıç kitabı olan Tekvin'in 10 bap 21. ayetinde Sam'ın Yafes’in ağabeyi olduğu belirtilmekle birlikte, bir muğlâklık söz konusudur. Tekvin 11.10'da Sam’ın, oğlu Arpakşat’ın Tufandan iki yıl sonra gerçekleşen doğumu sırasında 100 yaşında olduğu belirtilir.

Eski Ahit'e göre Sam, bu olaydan sonra 500 yıl daha yaşamıştır, yani 600 yaşında ölmüştür. Sam'ın erkek çocukları Elam, Asur, Aram, Arpakşat ve Lut'tur. İbrahim, İbranilerin ve Arapların atası olup Arpakşat'ın torunlarındandır. 

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa