Kerkük’te “ihmale uğrayan Türkçe” için talimat!

Kerkük Valiliği "ihmale uğrayan" Türkçenin kentte resmi dillere eklenmesi talimatını verdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2023 20:49
GÜNCELLEME
21 Eylül 2023 20:54
Kerkük’te “ihmale uğrayan Türkçe” için talimat!
MP
Mevlüt Peker Editör

Kerkük Valiliği, kentte Türkçenin resmi yazışmalarda ve tabelalarda ihmal edilmesine son vererek, dilin yeniden resmi olarak kullanılmasına karar verdi.

Bu kapsamda, Kerkük'teki devlet dairelerine, resmi yazışmalarda, tabelalarda ve trafik işaretlerinde Türkçenin de kullanılması için genelge yayımlandı. Bu genelge doğrultusunda, Türkçe, devlet dairelerinin başlık kısımlarında ve mühürlerinde de yer bulacak.

Kerkük Valiliği'nin Basın Danışmanı Mervan el-Ani, bu konuda yaptığı açıklamada, Kerkük'te Arapça, Kürtçe ve Süryanice'nin yanında Türkçenin de resmi dil olarak kullanılmasının anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Daha önce, 11 Eylül'de Irak Meclisi Türkmen Grup Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük Valisi Rakan el-Cuburi'ye bir mektup göndererek, Türkçenin kentteki resmi kurumların tabelalarında, mühürlerinde ve trafik işaretlerinde kullanılmamasının ihmal edildiğini belirtmiş ve bu konuda gerekli adımların atılmasını talep etmişti.

Irak Anayasası, Arapça ve Kürtçe'nin yanında, Türkçe ve Süryanice'nin de yoğun nüfuslu bölgelerde resmi dil olarak kabul edildiğini belirtiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa