Rupert Murdoch, Fox News başkanlığından istifa etti

Dünyanın en tartışmalı medya patronlarından biri olan 92 yaşındaki Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, News Corp ve Fox News yöneticiliğini bırakacak. Yerine ise oğlu Lachlan Murdoch gelecek.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Eylül 2023 21:05
GÜNCELLEME
21 Eylül 2023 21:12
Rupert Murdoch, Fox News başkanlığından istifa etti
MP
Mevlüt Peker Editör

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, ABD merkezli Fox ve News Corporation (News Corp) şirketlerinin başından ayrılma kararı aldı.

Fox ve News Corp'tan gelen bilgilere göre, Murdoch'un koltuğunu oğlu Lachlan Murdoch devralacak. Lachlan Murdoch, "Fox ve News Corp'un yönetim kurulu, liderlik kadrosu ve tüm hissedarlar adına, babamın 70 yıllık etkileyici kariyeri için minnettarız." şeklinde bir açıklamada bulundu.

92 yaşındaki medya devi Rupert Murdoch, kasım ayında resmi olarak yöneticilik görevinden ayrılacak ve "onursal başkan" unvanıyla şirkette yer alacak.

Murdoch'un medya etkisi ABD'de derin izler bıraktı

    Rupert Murdoch, medya alanındaki serüvenine Avustralya'nın Adelaide şehrinde babasından devraldığı tek bir gazeteyle başlamıştı. Özellikle 1996 yılında hayata geçirdiği Fox News Channel ile ABD'nin sosyal ve politik arenada büyük bir etkiye sahip oldu.

    Fox News Channel, kuruluşundan sadece 6 yıl sonra CNN ve MSNBC gibi devleri geride bırakarak, ABD'nin Cumhuriyetçi ve muhafazakar kesiminin tercihi haline geldi.

    News Corp'un portföyünde, Wall Street Journal ve New York Post'un yanı sıra, İngiltere'nin önde gelen tabloid gazeteleri Times of London ve The Sun ile Avustralya'da bir dizi medya kuruluşu bulunmaktadır.

    Murdoch ailesinin toplam servetinin yaklaşık 20 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

    Etiketler Rupert Murdoch
    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa