Kadıköy’de mayo ile gecen kadına kitap okuma cezası

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde "hayasızca hareketlerde bulmak" suçundan gözaltı uygulanan genç kadına “kitap okuma” yükümlülüğü verilerek salıverildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
22 Eylül 2023 18:40
GÜNCELLEME
22 Eylül 2023 18:45
Kadıköy’de mayo ile gecen kadına kitap okuma cezası
MP
Mevlüt Peker Editör

İstanbul Kadıköy'de mayoyla dolaşan bir kadının sosyal medyada paylaşılan görüntüleri sonrasında gözaltına alındığı ve "ahlaki değerlere" dair kitap okuma şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Bağdat Caddesi'nde Melisa A. isimli kadının bikiniyle dolaştığına dair videoların sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Melisa A., soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınmak üzere adliyeye gönderildi. Savcılık, genç kadını "peş peşe ahlaka aykırı davranışlarda bulunma" suçlamasıyla mahkemeye sevk etti.

Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Melisa A. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla polis merkezine imza atma gibi adli kontrol tedbirlerini uygulama kararı aldı. Ayrıca, hakimlik, Melisa A.'nın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen bir kütüphanede haftada en az iki gün "toplumsal ahlak" konulu kitaplar okumasını ve bu okumaların takibini kütüphane tarafından hazırlanacak bir çizelgeyle belgelendirmesini kararlaştırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa