Diyanet’ten “hicaz yolsuzluğu” haberine suç duyurusu!

"Diyanet'te hicaz yolsuzluğu" başlıklı haberle ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, "2018 yılındaki hac kayıtlarıyla alakalı Başkanlığımıza ulaşan şikayetler hakkında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımız müfettişlerince tahkikat yapılmıştır. Tahkikat sonucunda bazı acentelerle alakalı adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur… Konu, büyük bir çarpıtma ile 'Diyanet'te hicaz yolsuzluğu' şeklinde sunulmuştur. Halbuki tam aksine, söz konusu usulsüzlüğü ortaya çıkaran ve yargıya intikal ettiren Diyanet İşleri Başkanlığımızdır" bilgilendirmesinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 19:36
Diyanet’ten “hicaz yolsuzluğu” haberine suç duyurusu!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018 yılında gerçekleşen hac kayıtlarına dair gelen şikayetler üzerine yaptığı inceleme sonucunda bazı acenteler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Bir televizyon kanalında "Diyanet'te hicaz yolsuzluğu" başlığı altında yayınlanan haberin doğru olmadığına dikkat çeken Diyanet, bu usulsüzlüğün kendi incelemeleri sonucu tespit edildiğini ve konunun yargıya taşındığını ifade etti.

Başkanlık, hac başvuruları ve kayıtlarla ilgili süreçlerin daha şeffaf ve güvenilir olması için 2019 yılından itibaren tüm işlemlerin e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirildiğini de belirtti.

Hac kuralarının noter gözetiminde yapıldığının altı çizilen Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasında, şöyle denildi:

"2018 yılındaki hac kayıtlarıyla alakalı Başkanlığımıza ulaşan şikayetler hakkında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımız müfettişlerince tahkikat yapılmıştır. Tahkikat sonucunda bazı acentelerle alakalı adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli makamlar tarafından suça karışan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Konu bu kadar açık olmasına rağmen Halk TV isimli medya kuruluşunda art niyetli hareket edilerek ve büyük bir çarpıtma ile 'Diyanet'te hicaz yolsuzluğu' şeklinde sunulmuştur. Halbuki tam aksine, söz konusu usulsüzlüğü ortaya çıkaran ve yargıya intikal ettiren Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Başkanlığımız, başlatılan adli süreci takip etmektedir."

http://ankaramasasi.com/haber/2102073/diyanetten-hicaz-yolsuzlugu-haberine-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.