Balıkçıların ağına pirinç çuvalları takıldı

Mersin'de balık avı için denize açılan balıkçılar, denize bıraktıkları ağları toplayınca gözlerine inanamadılar. Balık ağına, içi pirinç dolu 65 çuval takıldı.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 21:42
Balıkçıların ağına pirinç çuvalları takıldı

Mersin ili Erdemli ilçesinde, dün gece denizde avlanma faaliyetinde bulunan bir balıkçı ekibi, ağlarını denize bıraktıktan sonra sürpriz bir durumla karşılaştı. Ağlarını geri çekerken içinde çuvalların olduğunu fark ettiler.

Mersin Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği'nin ikinci başkanı Yalçın Sakın, bu çuvalların başka bir balıkçı teknesi tarafından yardım alınarak kıyıya taşındığını ifade etti.

Yalçın Sakın, yaşanan bu olayı şöyle aktardı: "Bu çuvalların içerisinde pirinç vardı. Neden denize atıldıklarını anlamış değiliz. Çuvalların ağırlığı nedeniyle iki tekne bile bu yükü kaldıramadı. Hatta bir teknenin vinç direği bu ağırlık altında kırıldı. Ağlarımız zarar gördü ve çuvalları kıyıya getirebilmek için ek yardım çağırmak zorunda kaldık. Bölgede demirleyen gemiler, gereksiz ya da bozulan malzemelerini denize atıyorlar. Bu da denizlerimizin kirlenmesine yol açıyor. Denizlerimize daha fazla zarar vermemeliyiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2102091/balikcilarin-agina-pirinc-cuvallari-takildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.