Atatürk'e hakaret eden sözde gazeteci için yakalama kararı

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli sözde gazeteci Abdülaziz E. Alhajri hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.
Ecem Çetin
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 12:58
Atatürk'e hakaret eden sözde gazeteci için yakalama kararı

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk’e hakaret eden Kuveytli sözde gazeteci Abdülaziz E. Alhajri hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığını duyurdu.

Zorlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında 18 Eylül 2023 tarihinde söz konusu kişi hakkında avukatları aracılığı ile şikayette bulunduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiyi paylaşan Zorlu, şüpheli hakkında 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığını aktardı.

Zorlu, "Buna ek olarak şüphelinin yurtdışında olması sebebiyle tutuklanması beklenmeden, Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacağı bilgisi de verilmiştir." ifadesini kullandı.

"Türk vatandaşlığı bizim için dolar yeşili değil, kan kırmızısıdır"

İYİ Parti Sözcüsü, hafta başında yaptığı basın açıklamasında "Kendine yazar diyen bir yabancı vatandaş, bildiğiniz üzere büyük önderimiz Atatürk’e hakaretler yağdırdı. İvedilikle avukatlarımız aracılığı ile kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Birkaç gün sonra İçişleri Bakanlığı işlem başlattığını söylese de bu yeterli değildir, Adalet Bakanlığı’nın da konuyu ele alıp işlem başlatması gerekmektedir. Buradan Adalet Bakanlığı’na da çağrımızı yapıyoruz. Geç olmadan soruşturmayı başlatıp, süreci ilerletmek zorundasınız. Kimse unutmasın ki, İYİ Parti bu Cumhuriyet'in ve ülkenin hassas değerlerinin en büyük savunucusudur. Türk vatandaşlığının rengi dolar yeşili değil kan kırmızısıdır!" demişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2102230/ataturke-hakaret-eden-sozde-gazeteci-icin-yakalama-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.