Gannuşi, açlık grevine başlayacak

Eski Tunus Halk Meclisi Başkanı ve Nahda Hareketi’nin lideri Gannuşi, açlık grevine başlayacak.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 00:49
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 00:55
Gannuşi, açlık grevine başlayacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Tunus'ta eski Halk Meclisi Başkanı ve Nahda Hareketi'nin önde gelen ismi Raşid el-Gannuşi'nin, ülkede yaşanan demokratik gerilemeye tepki olarak açlık grevine gireceği öğrenildi.

Gannuşi'nin yakın danışmanı Riyad eş-Şuaybi, konu hakkında yaptığı açıklamada, Gannuşi'nin demokrasinin geriye gidişini protesto etmek amacıyla bu kararı aldığını belirtti. Ayrıca, siyasi aktivistlere yönelik yürütülen kovuşturmaların sonlandırılması ve tutuklu olanların serbest bırakılması taleplerinin de Gannuşi'nin bu eylemine neden olduğunu vurguladı.

11 Şubat'ta başlatılan ve "devlet güvenliğine karşı komplo kurma" iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, birçok siyasi figür, gazeteci, aktivist ve iş insanı gözaltına alındı. Nahda Hareketi'nden Abdulhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi'nden Hiyam et-Turki, işadamı Kemal Latif ve diğer önemli isimler bu operasyonlar sonucu tutuklandı.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi de, bir konuşmasında kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı iç savaşa teşvik etmek" suçlamasıyla 17 Nisan'da evine yapılan baskınla gözaltına alındı ve ulusal ve uluslararası tepkilere rağmen 48 saat süren sorgulamanın sonrasında tutuklandı.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Kays Said ise, bazı siyasi isimlerin "devletin güvenliğine karşı komplo" ve "ekonomik krizi derinleştirme" girişimlerinde bulunduğunu iddia ederek, bu kişilerin gözaltına alındığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa