INFJ kişilik tipi nedir?

INFJ kişilik tipi nedir? Özellikleri neler? INFJ kişilik tipine sahip ünlüler kimler?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 09:57
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 10:21
INFJ kişilik tipi nedir?
SM
Suat Mutlu Editör

INFJ, Myers-Briggs Kişilik Tipi (MBTI) sınıflandırmasına göre bir kişilik tipidir. INFJ, aşağıdaki özellikleri içeren bir kişilik tipidir:

-I - Introvert (Dâhilî Yönelim): INFJ'ler genellikle içe dönük ve içsel dünyalarına odaklanan insanlardır. Sosyal etkileşimlerden enerji kazanmak yerine, yalnızlık ve içsel düşünce ile dinlenmeye daha fazla ihtiyaçları vardır.

-N - Intuitive (Sezgisel): INFJ'ler, somut gerçeklik yerine soyut düşünceler ve fikirlerle ilgilenirler. Genellikle geleceği tahmin etme ve derin düşünce kapasitesine sahiptirler.

-F - Feeling (Duygusal): INFJ'ler duygularını ve başkalarının duygularını önemserler. Empati yapma yetenekleri yüksektir ve insanların duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak konusunda iyi performans gösterirler.

-J - Judging (Kararlı): INFJ'ler genellikle düzenli, yapılandırılmış ve planlı bir yaşam tarzını tercih ederler. Kararlarını düşünerek ve planlayarak alırlar.

    INFJ'ler, çoğunlukla içsel bir vizyonları ve idealist bir yaklaşımları vardır. İnsanları anlama, yardım etme ve dünya üzerinde olumlu bir etki bırakma konularında motive olurlar. Bu kişilik tipi, derin bağlantılar kurma yetenekleri ve içsel değerleri nedeniyle sıklıkla danışman, terapist, öğretmen veya sanatçı gibi mesleklerde başarılı olur.

    INFJ kişilik tipine sahip ünlüler

    1. Nelson Mandela: Güney Afrika'nın eski devlet başkanı olan Mandela, apartheid'i sona erdirmek için yaptığı mücadele ve insan hakları çalışmalarıyla tanınır.
    2. Mother Teresa: Makedonya doğumlu olan Mother Teresa, Hindistan'da yaşayan yoksul ve hasta insanlara yardım etmek için kurduğu Misyonerler Ana derneği ile tanınır.
    3. Mahatma Gandhi: Hindistan'ın bağımsızlık lideri olan Gandhi, barışçıl direniş ve sivil itaatsizlik hareketleriyle ünlüdür.
    4. Martin Luther King Jr.: Amerikan sivil haklar hareketinin önde gelen liderlerinden biri olan King, ırk ayrımcılığına karşı mücadelesi ve "Benim Bir Rüyam Var" konuşması ile tanınır.
    5. Nicole Kidman: Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman, birçok ünlü filmde başrol oynamış ve birçok ödül kazanmıştır.
    6. J.K. Rowling: Harry Potter serisinin yazarı olan Rowling, kitapları dünya çapında büyük bir başarı elde etmiş ve milyonlarca okura ulaşmıştır.
    7. Cate Blanchett: Ünlü Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, birçok önemli filmde başarılı performanslar sergilemiştir.
    8. Jimmy Carter: Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Jimmy Carter, insan haklarına olan bağlılığı ile tanınır.
    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa