İlham Aliyev: Sabrımızla oynamayın!

Kafkasya'da barış ve istikrar istediklerinin altını çizen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Sabrımızla oynamayın!” uyarısında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 20:36
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 20:41
İlham Aliyev: Sabrımızla oynamayın!
MP
Mevlüt Peker Editör

Azerbaycan'ın lideri İlham Aliyev, ülkesine yönelik olası tehditlere karşı "Sabrımızın sınırlarını zorlamayın." uyarısında bulundu ve "Amacımız, topraklarımızı yeniden inşa edip vatandaşlarımızı evlerine geri getirmek. Kafkasya'da istikrarlı bir barış arzuluyoruz. Bu, Ermenistan'ın önünde bir seçenektir." şeklinde konuştu.

Aliyev, Zengilan'da gerçekleştirilen 2. Ulusal Şehir Planlama Forumu'na katıldı. Forum, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) ve Azerbaycan Devlet Şehir Planlama ve Mimarlık Komitesi iş birliğiyle düzenlendi.

Açılış konuşmasında, Ermenistan'ın işgal yıllarında Zengilan da dahil olmak üzere birçok bölgenin tahrip olduğunu belirten Aliyev, bu bölgeleri yeniden inşa ettiklerini vurguladı.

Azerbaycan'ın topraklarının işgalinden, AGİT Minsk Grubu'nun etkisiz arabuluculuk faaliyetlerine, 2. Karabağ Savaşı'ndan 19 Eylül'deki antiterör operasyonuna kadar olan süreci ele alan Aliyev, operasyonun 24 saat içinde tamamlandığını belirtti. Aliyev, "Eğer başka bir amacımız olsaydı, 20 Eylül'de operasyonu durdurmazdık. Ancak bizim amacımız bu değildi. Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz." dedi.

Azerbaycan lideri, antiterör operasyonunun ardından ülkenin tam egemenliğinin sağlandığını belirterek, "Artık barış anlaşmasını imzalamak daha kolay. Sınır meselelerini çözüme kavuşturmalı ve bu uzun süreli çatışmaya bir son verilmeli. Azerbaycan, barışçıl bir çözüm istiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa