Demokrat Partili Ertan Küçükay: “Türkiye'nin 3. yola falan ihtiyacı yok”

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay, İyi Parti’nin 3. yol çıkışını eleştirdi. “Türkiye’nin 3. Yola ihtiyacı olmadığını belirten Küçükay, “3. yolu İyi Parti gibi bir partinin yani temsil ettiği o milliyetçi değerlerle açabilmesi mümkün değil” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 18:38
Demokrat Partili Ertan Küçükay: “Türkiye'nin 3. yola falan ihtiyacı yok”

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik’in konuğu oldu.

Yerel seçimlere gidilirken kendi adaylarını çıkaracağı yönündeki açıklamasını değerlendirirken, Cumhurbaşkanı seçimlerinin kaybedilmesinde Meral Akşener’in altılı masadan kalkmasının çok etkisi olduğunu dile getirdi.

"Masadan kalkma hadisesi olmasa, bu seçim kaybedilmezdi"

İktidarı kaybetmemizin, millet ittifakının başaralı olamamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi, o son günlerde yaşanan masadan kalkma hadisesidir. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum” diyen Küçükay, “Bu masadan kalkma hadisesi olmasa, bu seçim kaybedilmezdi” dedi.

Küçükay, masadan kalkıldıktan sonra söylenenlerin çok ağır olduğuna işaret ederek, “Hiçbir şekilde o masanın diğer bileşenleri bunu hak etmiyordu. Partilerde hak etmiyordu” ifadesini kullandı.

Siyasette ve devlet yönetiminde en önemli şeyin güven olduğunun altını çizen Küçükay şöyle devam etti:

“Türkiye'nin 3. yola falan ihtiyacı yok”

“Türkiye'nin 3. yola falan ihtiyacı yok. 3. yolu İyi Parti gibi bir partinin yani temsil ettiği o milliyetçi değerlerle açabilmesi mümkün değil. Normalde biz muhalefet hakkında çok fazla yorumda bulunmayız, konuşmayız yani bende çok uzatmak istemiyorum ama Türkiye'nin ana damarı olan yani bizim Demokrat Parti olarak 78 yıldır temsil ettiğimiz o merkez sağ zihniyeti ancak 3. yol değil de ana yol olabilme imkanı var. Yani AK Partiyi' de bir kenara iterek Ak Parti varken 3. bir yol olmaz zaten.”

“Çok daha aşağı çekmek lazım Ak Parti'yi”    

Yerel seçimde mutlaka, muhalefet olarak Muhalefet Partileri olarak kazanmak durumundayız. Yani Ak Parti geçtiğimiz genel seçim itibarıyla yüzde 7 oy kaybetti zaten. Bu yüzde 7'yi yüzde 15'e çıkartmak lazım. Çok daha aşağı çekmek lazım Ak Parti'yi. Yüzde 25'ler seviyesine çekmek lazım hatta daha fazla ve bu yerel seçim sonucunda ülkeyi yeniden bir genel seçime götürebilmek lazım.”

“1980'lerin sonunda yerel seçim kaybedilince, ülke bir seçime gitti”

“Yerel seçimde geçmişte biz bunları yaşadık biliyorsunuz. Yani Anavatan iktidarında 1980'lerin sonunda yerel seçim kaybedilince, ülke bir seçime gitti 91 de ülke iktidar değişti. Türkiye'de ki iklim değişti. Bu mümkündür. Bunun üzerinde muhalefetin bizlerin çalışması lazım.”

http://ankaramasasi.com/haber/2103020/demokrat-partili-ertan-kucukay-turkiyenin-3-yola-falan-ihtiyaci-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.