Astral seyahat nedir, nasıl yapılır?

Astral seyahat nedir, nasıl yapılmalı? Astral seyahat ile ilgili merak edilenler haberimizde...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2023 11:24
GÜNCELLEME
05 Ekim 2023 13:10
Astral seyahat nedir, nasıl yapılır?
HM
Haber Merkezi Editör

Ruhun canlıyken bedenden ayrılıp başka bir yere gitmesine astral seyahat denir.

Tarihi oldukça eski çağlara dayanan astral seyahat, Lucid Dreaming (yarı uyanık rüya) deneyiminin yanlış yorumlanmış hali olsa da,  insanların yanlış rüya tanımından kaynaklanan ve mistik ögelere duyduğu zaaftan doğmuştur.

Lucid Dreaming, astral seyahatin ilk evresi olarak bilinir.

Halk arasında tavşan uykusu olarak da bilinen astral seyahat, uykuya dalmadan önceki yarı uykulu hali, uyku- uyanıklık arası, tam uyanmadan önceki halin, beyindeki neo-korteks tabakalarının etkin olmaması, yani duyu organlarından bilgi gelmemesi ve beynin alfa dalgaları yayınlamasıdır.

Yarı uykulu zamanın dışında, meditasyon, yoga gibi yöntemlerle de oluşturulabilir. Astral seyahat için, uyku- uyanıklık arası şuuraltı kapısının açıldığı hal olarak da belirtilir.

Uyku- uyanıklık arasında göz kapakları kapalı durumda iken gözyuvarlarının hareket etmesi, rüya görüldüğünü gösterir. Paranormal algılamaların meydana geldiği rüyalarda  kimi zaman, ses ve imajların duyusal değil, zihinsel algılanması söz konusudur.

ASTRAL SEYAHAT NASIL YAPILIR?

Astral seyahatin gerçekleşebilmesi için ilk ve en büyük etken vücudu serbest bırakarak tamamen rahat olmak gerekiyor. Bunun yanında dikkatinizi sadece astral seyahate vermeli ve bunu gerçekleştirebilmeye odaklanmalısınız. Eğer bulunduğunuz ortam gürültülü, rahatsızsa ve yeterince odaklanamıyorsanız, astral seyahatin gerçekleşmesi zorlaşıyor.

Bunların yanında astral seyahatin gerçekleşmesine yardımcı olduğu iddia edilen hipnotize edici ses ve videoları internette de bulabilirsiniz.

O an hissedilen korku, kaygı, endişe ve panik, astral seyahate çıkabilme ihtimalini daha da azaltacaktır.

Sessiz ve sakin bir ortam ayarladıktan sonra gözlerinizi kapatmalı ve karanlığa odaklanmalısınız. Bir gücün bedeninizin yukarı doğru çektiğini düşünün. Bunu yapmaya başladıktan sonra kalp ritminiz hızlanacak ve kulaklarınızda çınlama meydana gelecektir.

Bu olayı sakin bir şekilde karşılayıp odaklanmaya devam etmelisiniz, aksi taktirde hedefinize ulaşamayıp seyahati gerçekleştiremeyeceksiniz.

Hayal kurmak, imgeleme yapmak seyahat için oldukça önemlidir. Bedeniniz tamamen gevşedikten sonra kendinizi serbest bırakın ve kasmayın. Ruhunuz bedeninizden ayrılmaya yakınmış gibi hissedin. 

Ruhunuz bedeninizden ayrıldığında, bedeninize tepeden baktığınızı, kısa bir mesafe yükselip etrafı kontrol ettiğinizi düşünün ve devam edin.

İlk çıkış evresinde bedeninizin şiştiğini hissedebilirsiniz.

ASTRAL SEYAHAT’TEN NASIL ÇIKILIR?

Astral seyahat sonrası bedene dönmek oldukça kolaydır. Bedeninize dönmek istediğinizi kendinize telkin etmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa