Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim ikramiyesi ne kadar yatacak?

Milyonlarca emekli 29 Ekim ikramiyesi hakkında araştırma yapıyor. Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere yapılan 2 bin TL’lik ikramiyenin ardından Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle 5 bin TL’lik bir ikramiye yapılması gündemde. Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emekliye ikramiye yapılacak mı? Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne kadar yatacak? Emeklilere ikramiye yatırılacak mı? İşte yanıtı…

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
05 Ekim 2023 12:45
GÜNCELLEME
05 Ekim 2023 12:53
Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? 29 Ekim ikramiyesi ne kadar yatacak?
HM
Haber Merkezi

Emekli vatandaşlar, bu yılki Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında yatırılan ikramiyenin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı kapsamında üçüncü bir ikramiyenin yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor.

29 Ekim ikramiyesi yapılacak mı?

Türkiye’de 17 milyona yakın emeklinin gözü kulağı 29 Ekim ikramiye açıklamasında. Yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle emekliler ikramiye ödemesinin gündeme gelmesiyle devlet yetkililerinin ikramiyeyle ilgili açıklamalarını can kulağıyla dinliyor.

Henüz emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği resmi olarak açıklanmadı.

Yetkililerden 29 Ekim ikramiyesi açıklaması! 29 Ekim ikramiyesi ne kadar olacak?

Ancak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dağ, ikramiyenin en az 5 bin TL olması beklendiğini belirtti.

AK Partili Dağ tarafından yapılan açıklamada, “Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” İfadeleri yer aldı.

29 Ekim ikramiyesi için resmi açıklama ne zaman yapılacak? 

Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılında emeklilere ikramiye verilmesi, emeklilerin ekonomik durumunu iyileştirmesi ve Cumhuriyet'in kuruluşunun kutlanmasında katkı sağlaması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesine ilişkin resmi açıklamanın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa