Mef Üniversitesi'nin açılımı nedir?

Mef Üniversitesi'nin açılımı nedir? Nerde bulunmaktadır?

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
09 Ekim 2023 14:13
GÜNCELLEME
09 Ekim 2023 16:31
Mef Üniversitesi'nin açılımı nedir?
HM
Haber Merkezi

MEF Üniversitesi'nin açılımı "Modern Eğitim Fen"dir. Mef Üniversitesi, Türkiye'de özel bir üniversite olarak faaliyet gösteren bir yükseköğretim kurumudur. İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından kurulan MEF Üniversitesi, 50 yıllık eğitim tecrübesine sahip MEF Okulları'nın yükseköğretim alanındaki başarısının devamı niteliğindedir.

MEF Üniversitesi, dünya çapında "Ters-yüz Sınıf" eğitim modelini benimseyen ilk üniversitedir. Bu modelde, öğrenciler dersleri çevrimiçi olarak takip eder ve ödevlerini çevrimiçi olarak yapar. Sınıfta ise, öğrenciler eğitmenleriyle etkileşime geçerek öğrendiklerini pekiştirir.

MEF Üniversitesi, toplam 15 fakülte ve 3 enstitüde 60'tan fazla lisans ve lisansüstü program sunmaktadır. Üniversitenin 2 kampüsü bulunmaktadır. Maslak Kampüsü İstanbul'un Sarıyer ilçesi'nde, Büyükçekmece Kampüsü ise İstanbul'un Avrupa yakasında yer almaktadır.

MEF Üniversitesi'nin amacı, girişimcilik, inovatif düşünce ve yaratıcılığı ön planda tutan, küresel ve yerel ölçekte katma değer yaratan bir üniversite olmaktır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa