İsrail, Gazze'deki Kuveyt Hastanesi’ni vuracak

İsrail, Gazze'deki Kuveyt Hastanesi yönetimini arayarak, hastaneyi derhal boşaltmaları uyarısında bulundu. Ağır hastaların bulunduğu ve tahliyenin imkansız olduğu hastane boşaltılmayınca İsrail ordusu hastane çevresini vurmaya başladı.
Mevlüt Peker
|
15 Ekim 2023, Pazar - 20:11
İsrail, Gazze'deki Kuveyt Hastanesi’ni vuracak

Gazze Şeridi'nde, Refah kentinde konumlanan Kuveyt İhtisas Hastanesi, İsrail tarafından acil olarak boşaltılması için uyarı aldı.

İsrail'in son 48 saat içerisinde Gazze'deki hastanelere yönelik gerçekleştirdiği "tahliye taleplerine" bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Hastane Müdürü Suheyb el-Humus, yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının kendilerini arayarak hastaneyi hızla boşaltmalarını talep ettiğini belirtti.

El-Humus, hastanenin içerisinde tedavi görmekte olan kritik durumdaki hastaların olduğunu, bu nedenle tahliyenin mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, "İsrail askeri güçleri, hastaneyi boşaltmamız için baskı yapmak amacıyla hastane çevresindeki bazı noktaları hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda maalesef ölü ve yaralılarımız var." şeklinde konuştu.

Bu olayla ilgili olarak İsrail ordusundan herhangi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan, İsrail'in son iki gün içinde Gazze'de, Filistin Kızılayı'na ait Kudüs Hastanesi ve Cibalya'daki El-Avde Hastanesi başta olmak üzere birkaç hastaneye daha "tahliye talebinde" bulunduğu belirtildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2105150/israil-gazzedeki-kuveyt-hastanesini-vuracak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.