İYİ Parti'den kurultay sonrası CHP ile ittifak iddiasına yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zorlu ittifak iddialarına ilişkin, "81 ilde aday çıkaracağız" dedi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 17:58
İYİ Parti'den kurultay sonrası CHP ile ittifak iddiasına yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

 Zorlu  21 Ekim Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğe ilişkin bilgiler verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Millî Yükseliş Beyannamesi’ni açıklayacağını belirtti.

"81 ilde aday çıkarılacak"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürşat Zorlu, partisinin CHP ile ittifak yapabileceğine yönelik iddialara ilişkin cevap verdi. 81 ilde aday çıkaracaklarını vurgulayan Zorlu, "Bunu CHP kadrolarına, seçmenlerine bir haksızlık olarak değerlendiririz. Ancak bununla birlikte çok netiz. Kongreden çıkacak sonuçla bizim kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulu’nun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak ve rekabette bu öncülüğü milletimize yapacaktır”  diye konuştu.

"İsrail'in insanlık dışı eylemlerini kınıyoruz"

Toplantıda İsrail Filistin meselesine de değinen zorlu,  Yapılan itidal çağrılarına tarafların cevap vermemesi durumunda Ortadoğu’yu, uzun süreli ve kanlı bir çatışmanın içerisine sokabilecek gelişmelerle karşı karşıyayız. İsrail’in, bir karşı propagandayla meşru göstermeye çalıştığı ve Gazzeli sivilleri hedef aldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz. Bununla birlikte unutmamak gerekir ki, gelişen olaylar karşısında ne Hamas, Filistin halkını; ne de bugünkü İsrail yönetimi, İsrail halkını tümüyle temsil etmektedir” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2105274/iyi-partiden-kurultay-sonrasi-chp-ile-ittifak-iddiasina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.