Sözcü yazarının "500.000 Filistinli Türkiye alınacak" yalanı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "500 bin Filistinli Türkiye'ye alınacak" iddialarının tamamen uydurma olduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 22:44
Sözcü yazarının "500.000 Filistinli Türkiye alınacak" yalanı!

7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışmalarının ardından Türkiye içindeki İsrail destekçisi medya ve sosyal medya hesap sahipleri tarafından başlatılan İsrail yanlısı dezenformasyon olağan hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yayılan "500.000 Filistinlinin Türkiye'ye alınması söz konusu, hazırlıklar yapılıyor" şeklinde üretilen dezenformasyonla ilgili açıklama yaparak, söz konusu iddiasının tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer verilen ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan '500 bin Filistinlinin Türkiye'ye alınması söz konusu, hazırlıklar yapılıyor' iddiası kesinlikle doğru değildir. Herhangi bir kurumda böyle bir hazırlık söz konusu olmayıp, iddialar tamamen asılsızdır."

İddianın sahibi Sözcü yazarı

Asılsız iddianın sahibi ise Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen idi. Nedim Türkmen, Sözcü TV’de “Aklın Yolu” programında Filistin-İsrail çatışması ile ilgili yorum yaparken, “Aldığım duyumlara göre 500 bin Filistinlinin Türkiye’ye alınması söz konusu. Buna ilişkin olarak da Ankara’da ve bizim güneyimizde hazırlıklar yapıldığının duyumunu aldım. 5 milyon nüfusu var Filistin’in bunun yüzde 10’luk diliminin Türkiye’ye alınmasına ilişkin bir çalışmalar yapılıyor” demişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2105319/sozcu-yazarinin-500000-filistinli-turkiye-alinacak-yalani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.