Biden, Trump’ın sosyal medya platformuna taşındı

ABD Başkanı Joe Biden, seçim kampanyasını Donald Trump'a ait sosyal medya platformu Truth Social'a taşıdı.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 23:55
Biden, Trump’ın sosyal medya platformuna taşındı

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim ekibi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kurucusu olduğu Truth Social adlı sosyal medya platformunda bir hesap oluşturdu.

2024'teki başkanlık yarışı için çalışmalarını sürdüren Biden'ın ekibi, Trump'ın büyük bir kısmı tarafından desteklenen Truth Social'a "BidenHQ" isimli bir hesapla dahil oldu.

Bu hesaptan gerçekleştirilen ilk paylaşımlarda, 2024 seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den aday olan Florida Valisi Ron DeSantis ve Nikki Haley'in Trump hakkındaki eleştirileri ile Biden'ın İsrail-Filistin meselesine dair yorumlarını destekleyen bir Fox News konuğunun sözlerine yer verildi.

Biden'ın seçim ekibi, X platformunda "Truth Social'a katıldık, çünkü burada olmanın oldukça eğlenceli olacağını düşündük." şeklinde bir mesaj paylaştı.

Biden'ın kampanyasından ismi belirtilmeyen üst düzey bir yetkili, Fox News Digital'e verdiği demeçte, "Truth Social'da gerçekten pek az 'gerçek' var, ama en azından şimdilik eğlenceli." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, Trump, 6 Ocak'taki Kongre baskınından sonra, henüz Elon Musk tarafından satın alınmamış olan Twitter platformundaki hesabı kapatıldıktan sonra 2021'de Truth Social'u kurmuş ve 2022'de bu platformu aktif hale getirmişti. Şu anda platformda 6,43 milyon takipçisi var.

http://ankaramasasi.com/haber/2105323/biden-trumpin-sosyal-medya-platformuna-tasindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.