Çöpçüler Kralı: Konusu ve oyuncuları

''Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği'' bu replikle hafızamıza kazınan Çöpçüler Kralı, Yeşilçam'ın en unutulmaz filmleri arasında yer alıyor. Peki, Çöpçüler Kralı ne zaman yayınlandı? Çöpçüler Kralı'nın oyuncu kadrosunda kimler var?

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Ekim 2023 14:23
GÜNCELLEME
18 Ekim 2023 15:33
Çöpçüler Kralı: Konusu ve oyuncuları
Ecem Çetin Editör

Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda gibi isimlerin başrolünde yer aldığı Çöpçüler Kralı filmi, günümüzde halen ilgiyle izleniyor. 

Replikleri ve unutulmaz hikayesi hafızalara kazınan filmin merak edilenlerini sizler için derledik. 

Çöpçüler Kralı'nın oyuncu kadrosunda kimler var?

İhsan Yüce, Erdal Özyağcılar, Türker Tekin, İlyas Salman, Nejat Gürçen, İhsan Bilsev, Muadelet Tibet, Salih Sarıkaya, Nezahat Tanyeri, Nermin Özses,Selim Naşit, Ertuğrul Bilda, Ferdi Akarnur, Ali İnce, Remzi Ekmekçi, Kenan Karagöz, Çetin Tolbas, Necdet Doğan

Çöpçüler Kralı hangi yıl yayınlandı? 

1977 yılında yapımı gerçekleştirilen film,  1 Şubat 1978 yılında seyircisiyle buluşmuştur. Çöpçüler Kralı, 90 dakikadır.

Çöpçüler Kralı'nın konusu ne?  

Mahallede çöpcülük yapan Apti, aynı mahallede temizlikçi olarak çalışan Hacer'e aşıktır. Esnafın ve çöpçünün üzerine baskı kuran zabıta amiri de  Hacer'e aşıktır. Olaylar birbirini izlemektedir. 

Yapımını Arzu Film'in yapımcılığını Ertem Eğilmez'in yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Yeşilçam'ın en bilinen ve en ünlü yönetmeni Ertem Eğilmez oturmaktadır. Filmin senaryosunu ise Umur Bugay kaleme alır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa