ABD Kongre binasında İsrail karşıtı oturma eylemi

İsrail'in saldırılarına karşı yapılan protestoda, Yahudiler ABD Kongre binasında oturma eylemi yaptı.
Mevlüt Peker
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 00:15
ABD Kongre binasında İsrail karşıtı oturma eylemi

Washington DC'de, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara karşı "ateşkes" çağrısıyla düzenlenen protesto eyleminde, göstericiler Kongre binasında oturma eylemine başvurdu.

Capitol Binası civarında bir araya gelen eylemciler, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini kınadı.

Büyük bir "Ateşkes" yazılı pankartla toplanan katılımcılar, "Şimdi ateşkes" şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Katılımcılar arasında "Gazze'ye uygulanan ambargoya son", "Siyonizm eşittir Faşizm" ve "Amerikan Yahudileri Gazze için ateşkes istiyor" yazılı dövizler dikkat çekti.

Eyleme, birçok barış yanlısı Yahudi grubunun yanı sıra, geniş bir katılımcı kitlesi de destek verdi. Eylemin ilerleyen saatlerinde, bazı göstericiler Kongre binasının içerisine girerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

"Barış için Yahudi Sesi" isimli grup, sosyal medya hesaplarından Kongre içerisinde gerçekleşen eyleme dair videoları paylaştı. Videolarda, katılımcıların "Şimdi ateşkes" sloganlarıyla alkış tuttukları görüldü.

Grubun paylaşımında, "Yüzlerce Amerikan Yahudisi, Gazze için ateşkes talebiyle Kongre'de oturma eylemi yapıyor. Kongre dışında binlerce protestocu bulunurken, içeride 350'den fazla kişi, aralarında hahamların da olduğu bir grupla birlikte dua ederek direniyor." şeklinde bilgi verildi.

Kongre binasında gerçekleşen oturma eylemine müdahale eden güvenlik güçleri, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2105623/abd-kongre-binasinda-israil-karsiti-oturma-eylemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.