Dexpadu nedir? Dexpadu ne için kullanılır?

Romatizma kalıtsal bir hastalık olup çağımızda farkındalığın artmasıyla teşhis konulan hasta sayısı da hızla yükselmiştir. Kesin ve kalıcı bir tedavisi olmayan bu rahatsızlıkta tıp dünyası hastanın yaşam kalitesini artırıcı ilaçlara yönelmektedir. Bu bağlamda güçlü ağrıların üstesinden gelecek ilaçlar da öne çıkmaktadır. Dexpadu da bu kapsamda değerlendirilebiecek ilaçlar arasında olup Dexpadu nedir? Ne için kullanılır? sorularına yanıt aranmaktadır. İşte bu sorulan cevapları…

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Ekim 2023 23:26
GÜNCELLEME
23 Ekim 2023 23:29
Dexpadu nedir? Dexpadu ne için kullanılır?
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Dexpadu, deksketoprofen trometamol ve parasetamol içeren bir ilaçtır.

 Dekskeprofen trometamol, steroid olmayan antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) sınıfına ait bir maddedir. Ağrı kesici olarak bilinen Dexpadu aynı zamanda iltihap gidericidir ve ateşi düşürmekte de etkilidir. Parasetamol ise ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır.

Dexpadu, çeşitli durumların semptomlarını hafifletmek amacıyla kullanılır.

Bunlar arasında osteoartrit (eklemlerde harabiyet ve kireçlenme), romatoid artrit (iltihabi eklem rahatsızlığı), ankilozan spondilit (omurga eklemlerinde sertleşme ile seyreden, ağrılı ilerleyici romatizma), akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı (ameliyat sonrası ağrı) ve dismenore (ağrılı adet dönemleri) bulunmaktadır.

İltihap giderici ve ağrı kesici olan Dexpadu kullanım alanı oldukça geniştir.

Eklem ağrıları ve eklemlerde oluşan iltihaplanmaların yanı sıra ameliyat sonrası ağrı tedavisinde de hekimlerce önerilebilmektedir.

Dexpadu çok etkili bir ağrı kesici olarak  tanımlanmaktadır.

Bu yüzden 8 saatte bir kullanımı öngörülse de dozu doktor belirlemelidir. 8 saatten daha sık kesinlikle kullanılmamalıdır. Hekim tavsiyesi yoksa kullanım kesinlikle 3 günü aşmamalıdır.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa