El-Basit esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Basit esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Basit esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? El-Basit esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
23 Ekim 2023 23:40
GÜNCELLEME
23 Ekim 2023 23:50
El-Basit esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Basit" genellikle "Genişleten" ya da "Bolluk Veren" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın kullarına rızık genişliği veren, darlıkları giderip ferahlık veren, sıkıntıları açan ve kolaylaştıran sıfatlarını ifade eder. Bu özellik, Allah'ın kullarına karşı sonsuz lütuf ve cömertliğini temsil eder.

İşte El-Basit zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 72

Zikir saati: Zühre

Günü: Cuma

Sabah namazının ardından belirtilen miktarda, tam olarak 72 defa vird okumanın rızık bolluğu sağladığı, mal ve mülk kazandırdığı, ayrıca dünyevi sıkıntılardan kurtardığı belirtildi. Aynı sayıda vird okuyanların, toplum tarafından daha çok sevildiği, çevresinin genişlediği, kapıların kendisine daha kolay açıldığı ve maddi zenginliğinin arttığı da eklenen bilgiler arasında.

Vekfin temiz ve ince bir kağıda yapılıp, kara sevdaya ya da ruh hastalığına yakalanan bir bireye verildiğinde, bu kişinin şifa bulacağı aktarıldı. Porselen ya da cam bir tabak üzerine yapılan bu vekf, su ile silinip 7 gün boyunca hastaya içirildiğinde benzer şifa etkisi gösteriyor. Haftada bir bu işlemi tekrarlayıp suyundan içen ve 72 defa zikretmeye devam eden bireylerin ruhen ve kalben geliştiği, kalplerinde hikmet pırıltılarının belirdiği belirtiliyor.

Bu konuda yapılan açıklamalarda, özellikle "El-KABZ" isminin sıkıntılara sebep olduğu, fakat "EL-BASIT" ismi ile bu sıkıntıların geçtiği ve rahatlama yaşandığı ifade edildi. Ayrıca, Duha yani kuşluk namazının hemen ardından 10 kere zikretmenin bireyin rızkını, bilgisini ve itibarını artırdığı vurgulandı. Ellerini semaya doğru kaldırarak 71 kez zikredip yüzüne süren bireylerin ise fakirlikten korunduğu, zenginliğe kavuştuğu belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa