El-Hafid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Hafid esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Hafid esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? El-Hafid esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
23 Ekim 2023 23:53
GÜNCELLEME
24 Ekim 2023 00:14
El-Hafid esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"El-Hafid" isminin anlamı "Alçaltan" ya da "Düşüren"dir. Bu isim, Allah'ın dilediği kimseleri veya toplulukları mertebe veya durumlarından alçaltabileceğini, onlara mütevazilik verebileceğini veya onları bir durumdan daha düşük bir duruma getirebileceğini ifade eder. Bu, O'nun kudretinin ve egemenliğinin bir göstergesidir.

İşte El-Hafid zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 14181

Zikir saati: Güneş

Günü: Pazar

Düşman üzerine El-Hafid ismi 1481 kez okunduğunda, onun üzerinde doğrudan bir tahribat yaratmazken, söz konusu düşmanın çeşitli hastalık ve sıkıntılarla başa çıkmakta zorlandığı gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra, düşmanının namusu, ırzı ve malvarlığında da kayıplar meydana gelmektedir.

Ayrıca, bu özel ismi belirtilen miktarda zikretme sürecinde bireylerde duygusal bir hareketlenme ve kalplerinde sıcaklık hissi baş gösteriyor. Bu sıcaklık hissi ortaya çıktığında, ne dilenirse yerine geldiği belirtiliyor.

Bu ismin üç gün boyunca belirtilen miktarda zikredilmesi ve dördüncü gün topluluk içerisinde 70 bin defa anılması, kişinin hasmına üstün gelmesini sağlıyor. Savaş ortamlarında ise bu pratiği yapan bireylerin zafer elde ettikleri ifade ediliyor.

Bir isteğin gerçekleşmesi amacıyla bu ismin 500 defa zikredilmesi, bireyin dileğinin gerçekleşmesini mümkün kılıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa