Er-Rafi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan Er-Rafi esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. Er-Rafi esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? Er-Rafi esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
23 Ekim 2023 23:55
GÜNCELLEME
24 Ekim 2023 00:10
Er-Rafi esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi

"Er-Rafi" ismi "Yükselten, Derecesi Yüksek Olan" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın kullarının rütbesini, makamını ve derecesini yükseltebileceğini, onları onurlandırabileceğini ve aynı zamanda her şeyi yaratma ve kaldırma yeteneğine sahip olduğunu ifade eder. Er-Rafi, yükseltme ve yüksek olma nitelikleriyle Allah'ın yüceliğini ve kudretini vurgular.

İşte Er-Rafi zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 351

Zikir saati: Güneş

Günü: Pazar

Er-Rafi isminin belirli bir saat ve zamanda belirtilen miktarda okunması, okuyanın arzu ettiği kişinin gönlünü kazanmasına yardımcı oluyor. Bu özel ismin ve onun kombinasyonunun, hem dünya hayatında hem de ahirette dereceleri yükseltme potansiyeli bulunuyor. Haklar arasında saygı görmek, sevilmek, şeref kazanmak ve Allah'ın sevgisini kazanmak isteyen bireyler, bu ismin etkisi altında bu arzularına kavuşabilirler.

Er-Rafi isminin düzenli olarak zikredilmesi, bireylerin üzerindeki gam ve kederi hafifletiyor. Rüzgarın bir yere esmesini sağlamak amacıyla bu ismin tertibi kullanılabiliyor. Tertibi uygulayan kişi, rüzgarın estiği yönü belirleyebiliyor; bu konuda birçok tecrübe bulunmaktadır.

Zulmüyle tanınan bir kişinin yanına gitmeden önce 70 kere okuyan birey, o kişinin zulmünden korunuyor. Malının gasp edilmesinden endişe duyanlar da bu ismi 70 kere okuyarak koruma altına alınıyor. Gece yarısı 351 kere okuyan bireyler ise gönül rahatlığına erişiyor, işlerinde kolaylık yaşıyor, zenginlik elde ediyor ve arzularına ulaşıyor.

Özetle, her türlü işte başarılı olmak, yüksek mevkilere erişmek ve saygı görmek isteyenler için Er-Rafi isminin zikrine devam etmeleri öneriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa